-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vidos Ramaškienės žingsnis tvarios mados link: vilkėjo persiūtą Juozo Statkevičiaus suknelę

Šių metų „Kino pavasario“ festivalis lietuvius nustebino neįprasta galimybe pasaulio pripažinimo filmus žiūrėti tiesiogiai iš namų, tačiau ne visi pastebėjo festivalio direktorės Vidos Ramaškienės suknelės išskirtinumą. Tik akyliausi suprato, kad šią Juozo Statkevičiaus suknelę moteris jau vilkėjo – tai buvo prieš penkerius metus, festivalio uždarymo metu. Tiesa, šį kartą puošni suknelė buvo persiūta.
Vida Ramaškienė prieš penkerius metus ir šių metų „Kino pavasario“ festivalio atidaryme
Vida Ramaškienė prieš penkerius metus ir šių metų „Kino pavasario“ festivalio atidaryme / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

Prieš penkerius metus „Kino pavasario“ uždaryme dalyvavusi Vida Ramaškienė susirinkusiųjų dėmesį traukė elegantiška Juozo Statkevičiaus siūta raudona suknele. Vis tik moteris ir šiais metais nusprendė pasirodyti su ta pačia suknele, tačiau persiūta. 15min Vida pasakojo, kad jai labai smagu dėl sprendimo eiti tvariu įmonės ir festivalio keliu.

„Kadangi labai daug merginų ir šiaip jaunimo dirba, turėjome daug diskusijų, susitikimų su specialistais, nes norime kada nors turėti ir tvaraus festivalio sertifikatą pagal Jungtinių Tautų nustatytą programą. Čia vienas iš tokių mažų žingsnelių, dėl to ir suknelė tokia. Išėjo labai labai smagiai.

Svajojame gauti sertifikatą, bet ten daug visokių reikalavimų. Žinau, kad yra paskaičiavimai, netgi kokia kaina gamtai elektroninių žinučių išsiuntimo. Tikrai daug įvairių dalykų. Su tvarumo specialiste mūsų komanda buvo paskyrusi susitikimą ir labai daug, išsamiai paaiškino. Dabar esame pasiruošimo periode dėl tvarumo. Turime pagalvoti ir visi kartu, ir kiekvienas atskirai, ką darome geresnio, gražesnio“, – svarsto V.Ramaškienė.

Asmeninio albumo nuotr./Festivalio direktorė Vida Ramaškienė ir generalinis direktorius Algirdas Ramaška
Asmeninio albumo nuotr./Festivalio direktorė Vida Ramaškienė ir generalinis direktorius Algirdas Ramaška

Pasiteiravus moters, ar čia pirmas kartas, kai į viešą renginį užsideda tą patį drabužį, ji sako, kad tvarios mados idėją palaikė ir anksčiau. Tačiau tą kartą suknelė buvo tokia pati, be patobulinimų.

„Jau anksčiau pabandžiau vieną Juozo drabužį ištraukti (per „Žmonių“ apdovanojimus), kurį dėvėjau ir anksčiau. Galvojau, kaip čia sureaguos, bet labai palankiai sutiko. Tačiau šis kostiumėlis nebuvo persiūtas, tiesiog antrą kartą tą patį apsirengiau, kurį irgi dėvėjau prieš kokį penketą metų“, – prisipažįsta festivalio direktorė.

Visgi šių metų „Kino pavasario“ festivaliui V.Ramaškienė nusprendė persiūti elegantišką raudoną suknelę. Ir nors ją pirmą kartą užsidėjo prieš penkerius metus, tačiau ir dabar ji jai tapo kaip nauja: „O šią, „Kino pavasario“ suknelę, Juozas tiesiog atnaujino labai kūrybiškai – iš prieš penkerius metus siūtos suknelės atsirado nauja, man asmeniškai labai graži.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Prieš penkerius metus vykęs „Kino pavasario“ uždarymo vakaras
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Prieš penkerius metus vykęs „Kino pavasario“ uždarymo vakaras

Festivalio direktorė džiaugiasi tokiu J.Statkevičiaus pavyzdžiu eiti tvarios mados link. Anot jos, pasaulyje šia iniciatyva vadovaujasi ne viena žymi žvaigždė, tad ir pačiai Vidai toks sprendimas labai priimtinas.

„Man labai smagu, kad ir Juozas eina tvarios mados linkme. Jo drabužiai tikrai verti dėmesio, o, kaip žinot, toks sutapimas, kad ir pasaulyje apdovanojimuose garsūs aktoriai, žvaigždės to laikosi. Pavyzdžiui, BAFTA apdovanojimų kvietime net buvo įrašyta, kad apranga orientuotųsi būtent į tvarumą. Toks judėjimas man labai priimtinas, nes gyvenime mes iš tiesų per daug vartojimu užsiiminėjame“, – tikina V.Ramaškienė.

Beje, moteris juokauja, kad bet kam savo suknelės persiūti nebūtų davusi. Vida prisipažįsta, kad Juozu tvirtai pasitiki.

„Aš juokiausi, kai atidaviau Juozui. Sakiau, kad bet kam būčiau nedavusi, bet Juozu aš pasitikiu ir ką jis padarė iš anos suknelės, labai geras jausmas, labai gerai jaučiuosi, viskas puiku. Juozui negaila, kitiems turbūt nelabai būčiau patikėjusi“, – juokiasi direktorė.

Asmeninio albumo nuotr./Mišelis Hazanavičius ir Vida Ramaškienė
Asmeninio albumo nuotr./Mišelis Hazanavičius ir Vida Ramaškienė

Pasirodo, Vida su Juozu pažįstama jau apie 20 metų. Lietuvoje puikiai žinomas dizaineris V.Ramaškienę puošia per įvairius jubiliejus.

„Ne per kiekvieną „Kino pavasarį“, nes jis irgi daug visokių įsipareigojimų turi ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Bet jubiliejams pasistengia. Jis labai geranoriškas mano atžvilgiu, o šiaip turbūt Juozą pažįstu gal 20, gal net daugiau metų.

Visą laiką jo kūrybą seku, džiaugiuosi už pasiekimus, ypač užsienyje, ne tik garsių aktorių, žvaigždžių aprangoj, bet ir įvairiose šalyse operų ar kitokių spektaklių pastatymuose jo sukurti drabužiai. Vadinasi, jį priima ir vertina visas pasaulis. Labai smagu, kad Lietuvos kūrėjai taip yra vertinami“, – šypsosi Vida.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vida Ramaškienė ir Juozas Statkevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vida Ramaškienė ir Juozas Statkevičius

Moteris džiaugiasi bendradarbiavimu su dizaineriu ir tikina, kad palaiko ne tik jį, bet ir kiekvieną jauną kūrėją.

„Apskritai mūsų komandos noras palaikyti visus – ir jaunus kūrėjus, kitais galbūt kampais, kaip mūsų vizualų kūrimas „Kino pavasario“ jau kelinti metai, ir visokiais kitais būdais, susijusiais su kūryba. Labai smagu su kūrėjais, kaip ir kino filmų kūrėjais, taip ir apskritai gyvenimo kūrėjais, menininkais labai smagu bendrauti“, – įsitikinusi Vida.

Paklausus, ar nebuvo liūdna per atidarymą, kad ceremonija vyko nuotoliniu būdu, ji sako, jog vienai draugei buvo parašiusi, jog laukia praeinančios šitos siurrealistinės realybės laiko. Dėl to net per atidarymą visa komanda namuose apsirengė šventiniais drabužiais, kad, pasak jos, pajustų šventinę nuotaiką.

„Bet, žinoma, esminis dalykas gyvenime yra bendravimas su žmonėmis ir kai nepavyksta, nors lygtais ir džiaugiamės, viskas lyg ir gerai, bet to tikrojo skonio negalėjome šįkart pajusti.

To bendravimo džiaugsmo, pasidalijimo ta emocija, kaip ir kiekvienais metais, kai galėdavome visa komanda apsikabinti, pasakyti daug gražių žodžių vienas kitam, nes tikrai mūsų komandos žmonės verti, ir labai tarpusavy gražiai bendrauja, tai, žinoma, tas apdaras yra smagus, kažkiek palaikantis, bet jis neatstoja tikro atidarymo, tikro bendravimo ir tikros šventės“, – 15min kalbėjo moteris.

Vis dėlto Vida džiaugiasi, kad per tokias situacijas turi labai didelį palaikančių žmonių būrį: „Būtent komandos narių, visų žmonių kūrybiškumas ir beprotiška atsakomybė, neįtikėtinas atsidavimas, kiekvieno profesionalumas labai palaiko netgi tokioje situacijoje, žinant, kad tokių žmonių yra. Ir man, kaip vyresnei, o komandoje labai jauni žmonės dirba, man visą laiką labai smagu matyti, žinoti, jausti, kad Lietuvoje yra tikrai protingi, atsakingi, visaip savo darbą, šalį mylintys žmonės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius