-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žemaitukas“ Linas Vaitkevičius surengė koncertą mirusio tėvo garbei: scenoje – būrys žinomų bičiulių

„Žemaitukų“ grupei priklausantis Linas Vaitkevičius Plungės kultūros centre surengė koncertą prieš metus nuo leukemijos mirusio Lino tėvo Gintauto garbei. Ilgai organizuotame labdaros renginyje vėžiu sergantiems vaikams paremti be jokio atlygio pasirodė žinomi atlikėjai, kurie susirinkusiems dovanojo populiariausias savo dainas.
Žilvinas Žvagulis, Steponas Januška, „Mango“
Žilvinas Žvagulis, Steponas Januška, „Mango“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min dar anksčiau susisiekus su pačiu atlikėju Linu Vaitkevičiumi, šis papasakojo, kad koncerto ir gražaus poelgio idėja tarsi gimė savaime, buvo pakuždėta iš viršaus.

„Gintas norėjo, kad toks renginys būtų kaip auka, todėl man nekilo minčių daryti kitaip“, – apie tai, kaip gimė idėja surengti labdaringą koncertą, pasakojo Linas.

Koncerto akimirkos – galerijoje:

Atlikėjas į daugelį užduotų klausimų atsakė lygiai taip pat – „Nes taip norėjo Gintas“. Kadangi būtent tėtis taip kadaise norėjo, pačiam Gintautui atminti Linas rinko videomedžiagą ir fotografijas, kurios buvo rodomos renginio metu.

Tiesa, kurį laiką nebuvo aišku, kas koncerto metu lips ant scenos, nes muzikantai yra kviečiami jungtis neapmokamai. Visgi pats „žemaitukas“ Linas net neabejoja – tądien tikrai uždainuos.

O žinomas dainas jis tikrai atliko ne vienas, savo palaikymą vėžiu sergantiems vaikams išreiškė ir jo draugai, kai kuriuos atlikėjus asmeniškai pažinojo ir Lino tėtis.

Scenoje pasirodė Žilvinas Žvagulis, grupė „Mango“, Steponas Januška, grupė „Džentelmenai“, Ingrida Kazlauskaitė, Andrius Rimiškis ir kiti. Renginį vedė Remigijus Žiogas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Žilvinas Žvagulis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Žilvinas Žvagulis

Lino tėtis Gintautas Vaitkevičius Lietuvoje buvo žinomas kaip renginių vedėjas, realybės šou „Baras“ dalyvis. Jis dirbo ir LNK televizijoje, kur kelerius metus vaidino senį Elenkenį, kuris prieš Kalėdas Lietuvos gyventojams dovanodavo šaldytuvus. 2001 metais Gintautas išgarsėjo kaip geriausias anekdotų pasakotojas – laimėjo Lietuvos anekdotų čempionatą.

„Tėtį liga pakirto taip, kad jis beveik nebegalėjo judėti. Atsikėlęs po operacijų jis nesuprasdavo, kas buvo, nieko neprisimindavo. Operacijų buvo daug, mes labai bijojome, kad jis po jų gali neatsikelti, todėl supratę, kad jis bunda, visuomet iš džiaugsmo apsiašarodavome. Tėtis kovojo ir degė labai dideliu noru gyventi, tai ir yra skaudžiausia – jis labai mylėjo gyvenimą“, – jau anksčiau yra atvirai pasakojęs L.Vaitkevičius.

Praeitų metų spalio mėnuo Linui buvo beprotiškai skausmingas – keturios dienos prieš tėčio mirtį, Anapilin iškeliavo ir Lino mama Lolita. Jaunas vaikinas per kelias dienas neteko abiejų tėvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius