-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 03

15min premjera: išgirskite Ericos Jennings, Cheri ir Migloko feministinio atspalvio hitą „Girls“

Trečiadienio rytą 15min studijoje vyko išskirtinė premjera – naują kūrinį pristatė kiek netikėtai susibūręs Ericos Jennings, Cheri ir Migloko trio. Merginos išleido feministinį atspalvį turintį kūrinį „Girls“.

Studijoje apsilankiusios Erica Jennings ir Cheri žadėjo, kad kūrinys „Girls“ taps nauju šios vasaros hitu, ne ką mažesnį įspūdį paliks ir žodžių vaizdo įrašas, kurį sukūrė 15-metė Sofya Klyuchereva.

Žiūrėkite pokalbį:

VIDEO: 15min premjera: išgirskite Ericos Jennings, Cheri ir Migloko feministinio atspalvio hitą „Girls“

Tikru moteriškumo manifestu pretenduojančioje tapti dainoje „Girls“ įvardijamos tos situacijos, kada mergaitės, merginos ar moterys yra peikiamos nesvarbu ką jos bedarytų, ar nedarytų. Tai ironiškas požiūris į tai, su kuo dailiosios lyties atstovėms nuo pat vaikystės tenka susidurti kasdieniniame gyvenime.

„Per karštos, per šaltos, per tylios, per garsios, per storos ar per plonos – tai tik maža dalelė stereotipų ir taisyklių, pagal kurias mes esame teisiamos. Su šiuo reiškiniu susiduria visų amžių moteriškos lyties atstovės“, – sako Erica Jennings. „Tačiau pasaulis keičiasi, moterys turi balsą ir nebetyli. Mes jungiamės, esame kartu, nes geriau nei kada nors suprantame vienos kitas. Mūsų jėga slypi galybėje ir kartu mes esame stipresnės“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./15min studijoje – Ericos Jennings, Cheri ir Migloko kūrinio „Girls“ premjera
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./15min studijoje – Ericos Jennings, Cheri ir Migloko kūrinio „Girls“ premjera

Dainininkė neslepia, kad daina „Girls“ yra ironiškas žvilgsnis į tas situacijas, su kuriomis kasdien susiduria moteriškos lyties atstovės. Nuo vaikystės persekiojantys stereotipai ir išgalvotos taisyklės tapo norma, nors iš tikro, tai neatspindi realybės.

„Kurdama šią dainą, galvojau apie visus dalykus, kuriuos metų metus girdėjau sakant apie save, ar apie kitas mergaites, merginas ir moteris“, – pasakoja Erica Jennings. „Tai nebuvo iš anksto suplanuotas žingsnis, tačiau mano būsimas albumas taps moteriškumo manifestu, skelbiančiu apie tai, ką reiškia būti moterimi, apie jos patirtį ir išmoktas pamokas. Noriu, kad šios žinutės, įsuptos į retro soul muzikos rūbą, pasiektų žmones, įkvėptų juos ir suteiktų stiprybės bei pasitikėjimo savimi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius