-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 24

Debiutuojanti atlikėja ICON HAZE pristato dainą „Fade Away“: išgirskite

Savo pirmąją dainą „Fade Away“ kartu su jai skirtu vaizdo klipu pristačiusi ICON HAZE – tai Vilniuje gyvenanti ir kurianti dainininkė – dainų autorė Miglė Volungevičiūtė, kuri iki šiol sostinėje buvo labiau žinoma kaip žurnalistė, redaktorė, turinio projektų vadovė, verslininkė ir renginių organizatorė.
Debiutuojanti atlikėja ICON HAZE pristato dainą „Fade Away“
Debiutuojanti atlikėja ICON HAZE pristato dainą „Fade Away“ / Eglės Mačiulskytės nuotr.
Temos: 2 Dainos Premjera

Didelis šuolis nuo žiniasklaidos iki muzikos, galima būtų pagalvoti, tačiau Miglė, šiuo metu prisistatanti sceniniu slapyvardžiu ICON HAZE, savo muzikinį kelią pradėjo dar vaikystėje: „Puikiai pamenu saulėtą dieną senelių, amžino jiems poilsio, bute – tėvai su močiute sėdi įsitaisę ant sofos, o priešais, ant stalo, senelis įjungia muzikos įrašymo į kasetę aparatą, įtaiso mikrofoną ir duoda man į rankeles… Tuo metu man buvo gal kokie ketveri. Aš nesivaržydama ėmiau dainuoti tai, ką matau: „Laikrodukas, tiku taku…“ Pirmąją savos kūrybos dainą iki šiol turiu įrašytą kasetėje. Senelis neteko prieš tai joje įrašytos muzikos, nes tais laikais dar „užrašydavome“ tai, ką norisi, ant jau egzistuojančio kasetėje įrašo, tačiau, jo dėka, aš turiu neįkainojamą prisiminimą“, – pasakoja atlikėja.

VIDEO: ICON HAZE - Fade Away (official video)

Vėliau sėkmingo atsitiktinumo dėka Miglę į Elektrėnų meno mokyklą mokytis pakvietė choro, kuriame dainavo jos mama, vadovė Regina Bartkienė. Patikrinusi mergaitės klausą pasiūlė du variantus – eiti mokytis groti smuiku arba dainuoti ir būti jos mokine.

Taigi, mamai leidus, būsimoji ICON HAZE pradėjo mokytis dainavimo specialybės: „Nemeluosiu, ne kartą norėjosi mesti muzikos mokyklą. Ne dėl to, kad man nepatiko, tiesiog aš visai neturėdavau laisvo laiko. Kol mano klasės ir kiemo draugai kūrė tarpusavio santykius ir žaidė kieme, aš būdavau muzikos mokykloje. Nesijaučiau iki galo pritapusi nei vienoj mokykloj, nei kitoj. Tik dabar imu suprasti, jog visomis išgalėmis bandžiau „išgyventi“ tiek stiprių matematikų klasėje, tiek savo kiemo draugų ir muzikos mokyklos bendraklasių rate, tad, įskaitant ir pastangas gerai mokytis, tai kainavo neapsakomai daug energijos. Savaitgaliais miegodavau iki pavakarės. Atgauti išeikvotą energiją užtrunka. Ir vėliau tokia buvau: be sustojimo kurdavau, dalindavausi savo energija, o vėliau – miegodavau taip ilgai, kad daug kas nepatikėtų. Jokio laiko sau. Tik dabar išmokau savęs taip smarkiai neeikvoti“, – šypsosi „Fade Away“ dainos autorė.

Eglės Mačiulskytės nuotr./Debiutuojanti atlikėja ICON HAZE pristato dainą „Fade Away“
Eglės Mačiulskytės nuotr./Debiutuojanti atlikėja ICON HAZE pristato dainą „Fade Away“

Baigusi muzikos mokyklą bei išlaikiusi abitūros egzaminus Elektrėnų „Versmės“ gimnazijoje mergina patraukė studijuoti lietuvių filologiją į Vilniaus Universitetą, kuriame dėl išsekimo studijuojant ir dirbant teko pasiimti akademines atostogas, o po jų, truputį atsistojus ant kojų, paviliojo puikūs darbo pasiūlymai žiniasklaidoje. Pasak Miglės, toks ir buvo pirminis planas – kurti karjerą šioje srityje ir nesidairyti į šonus. Tačiau sėkmingai ir intensyviai klostantis plano eigai mergina vėl dvasiškai, fiziškai ir emociškai išseko. Galiausiai, vidinių ir išorinių aplinkybių pastūmėta nusprendė radikaliai keisti savo gyvenimą: „Tuomet aiškiai išgirdau savo širdį. Nebebuvo kur dėtis. Parašiau mamai ir paklausiau ar palaikys mane, nes aš nusprendžiau viską apleisti tam, kad galėčiau vėl dainuoti. Kitaip nebegalėjau gyventi. Ji sutiko ir…greitai gimė daina „Fade Away“, kuri apibūdina sunkius išgyvenimus, sudėtingus jausmus, kunkuliuojančius priėjus dvasinio pabudimo ribą.

Tuomet visi iki tol kurti pasiekimai nebeteko prasmės, seni planai taip pat. Vienintelis tikslas buvo – prisiminti, ką reiškia būti laimingai. Grįžti į save. Paleisti visuomenės ir aplinkos peršamus reikalavimus bei standartus. Prisiminti tai, kuo buvau prieš daugiau nei dešimtį metų. Dainavimas bei muzikinė kūryba padėjo tai padaryti, tačiau kelias buvo ilgas ir labai banguotas. Dainą „Fade Away“ parašiau prieš tris metus, dieną kaip ši – žydint kaštonams. Bet pastaruosius tris metus ne tik rašiau dainas, bet ir atidžiai dirbau su savimi perprogramuodama savo įsitikinimus, senus nebetarnaujančius minčių ir elgesio modelius, radikaliai keisdama gyvenimo būdą. Ir toliau tai darau, bet rezultatai jau dabar yra puikūs, didžiuojuosi savimi. Vienas iš minėtų rezultatų yra ši daina, o drauge su ja – ir pasirinkimas toliau kurti muzikinę karjerą.“

Daugiau apie vidinius išgyvenimus ir pokyčius ICON HAZE žada pasidalinti artimiausioje ateityje, pristatydama daugiau savo kūrybos dainų bei joms skirtų vaizdo įrašų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius