-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 18

Gatvės muzikos dienai – pasaulinis įvertinimas: aplankyti rekomenduoja žinoma kelionių platforma

Interneto svetainė kiwi.com paskelbė gegužę vyksiančių renginių pasaulyje top 6 sąrašą – jame ir Vilniuje sumanyta Gatvės Muzikos Diena.
Gatvės muzikos diena Vilniuje
Gatvės muzikos diena Vilniuje / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Sausio pabaigoje pasaulyje plačiai žinoma kelionių planavimo platforma kiwi.com sudarė sąrašą vietų ir renginių, rekomenduojamų aplankyti gegužę. Šešetuke – renginiai nuo Baltųjų naktų Rusijoje ar džiazo festivalio Naujajame Orleane iki Gatvės muzikos dienos Vilniuje.

Gatvės muzikos diena kasmet vyksta jau nuo 2007-ųjų. Ją sugalvojo ir pradėjo muzikantas Andrius Mamontovas, prieš daugiau nei dešimt metų draugams elektroniniu paštu išsiuntęs kvietimus išeiti laukan ir groti sostinės gatvėse. Nuo to laiko idėja taip išplito, kad tapo ne tik visos Lietuvos miestų gatves muzikos garsais užliejanti šventė, bet jau ir tarptautinė tradicija.

Profesionalūs muzikantai ir mėgėjai visą dieną koncertuoja miesto gatvėse, o šventės pabaigoje ir muzikantai, ir žiūrovai žygiuoja Vilniumi bei kuria improvizaciją „Drum2gether“. Ankstesniais metais Gatvės muzikos dieną savarankiškai organizavo Norvegija, Belgija, Ukraina, Rusija, Latvija, Baltarusija, Olandija, Gruzija, Armėnija ir Airija.

Šiemet Gatvės muzikos diena vyks gegužės 16 dieną, kaip įprasta – trečiąjį šio mėnesio šeštadienį. Muzikantai, norintys dalyvauti šventėje, registruotis galės nuo kovo 15 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius