-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 22

Gotikinio roko grupė „Siela“ pristato singlą iš naujojo albumo: „Dainoje palikome vietos užsimerkti“

Lietuviško gotikinio roko vėliavnešių, grupės „Siela“ naujoje, išmaudančioje dainoje „Tamsus vandenynas“ yra eilutė „Viskas sukasi ratu, ir mes nestovime vietoje“. Tai – ir apie grupės veiklą, ir apie pasąmonės potvynius bei atoslūgius – niekas šiandien nevyksta taip pat, kaip vakar. Krantas gal ir tas pats, bet tu jame – jau kitoks.
Gotikinio roko grupė „Siela“
Gotikinio roko grupė „Siela“ / Ryčio Šeškaičio nuotr.
Temos: 2 „Siela“ Rokas

„Gabalas „Tamsus vandenynas“ – vienas pirmųjų, atėjusių į mūsų naująjį albumą. Jis jau daug kartų transformavosi, iš pakankamai linksmo virto gana sudėtingu. Kita vertus, kiekvienas net tamsiausiame savo minčių vandenyne surasime šviesos ir grožio“, – sako „Sielos“ lyderis Aurelijus Sirgedas.

Tai – rudeniškos romantikos persmelkta daina, kai permąstai kvaitulį ir atrandi, kad pasaulis laikosi ant trijų banginių – meilės, vyno ir tamsaus vandenyno. Bet net jei meilė baigiasi greičiau nei šoviniai – lieka būdų, kaip išplaukti.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Gotikinio roko grupė „Siela“
Ryčio Šeškaičio nuotr./Gotikinio roko grupė „Siela“

„Tamsaus vandenyno metafora – mūsų demonai. Kiekvienas savaip galime su jais tvarkytis. Mes paliekame gana ilgą instrumentinę liniją – tai vieta, skirta užsimerkti, skristi, plaukti ar nerti: visi keliaujame savaip. Aš kone kas vakarą kažkur keliauju savo mintyse“, – šypteli A.Sirgedas.

Klausantis kūrinio apima noras keliauti ne tik mintimis: tie, kas naktį yra sėdę į automobilį ir važiavę prie jūros, sunkiai tvardysis dabar nepasielgę taip pat. Aurelijus sako, kad realiai į tokią kelionę jis mieliau leistųsi su kompanija – juk norisi dalintis pamatomais ir pajaučiamais dalykais.

Bet jei raktelių verčia ieškoti vienatvė – kūrinio bangavimas primins ir tai, kad po kiekvienos audros ateina rytas. Dangus prašviesėja. Diena gali būti net labai graži.

Išgirskite „Sielos“ dainą „Tamsus vandenynas“:

VIDEO: SIELA - Tamsus vandenynas (2019)

Kitąmet grupė „Siela“ švęs kūrybinės veiklos 30-metį. Į jubiliejinius metus Lietuvos gotikinio roko vėliavnešiai įžengs su nauju, jau 14-uoju albumu. „Jame bus daugiau instrumentinės, psichodelinės muzikos“, – sako A.Sirgedas.

Albumo pavadinimas – „Vėtroje“. Tai geriausiai apibūdina dabartinę rokerių būseną: „Siela“ intensyviai ruošiasi išskirtiniams albumo pristatymo koncertams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius