-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 28

M.Mikutavičius sukūrė dainą apie „antivakserės“ meilę „vakseriui“: „Norėjau, kad ji sutaikytų“

Dainininkas Marijonas Mikutavičius karantino dienų veltui neleidžia – šįkart išleido kūrinį apie taiką pasaulyje, tiksliau, „antivakserės“ (pasisakančios prieš skiepus) ir „vakserio“ (skiepų šalininko) meilę. Tokią dainą žinomas vyras tikina sukūręs, nes norėjo parodyti, kad net tarp dviejų susiskaldžiusių visuomenės pusių gali būti bendrystė. Be to, patikina, kad kūrinys gimė paties iniciatyva ir tikrai nebuvo užsakytas.
Marijonas Mikutavičius
Marijonas Mikutavičius / 15min klijuotė

Trečiadienio popietę dainininkas M.Mikutavičius savo draugus bei sekėjus nustebino kiek neįprastu kūriniu.

„Įrašyta iš pirmo karto, iš pirmo karto nufilmuota ir iš karto – HITAS. Mūsų nauja eurovizinė daina apie taiką pasaulyje – „Antivakserės meilė vakseriui arba meilė ir skiepai“. Šypsenų visiems“, – savo feisbuko paskyroje pasidalijo M.Mikutavičius.

Naują M.Mikutavičiaus dainą galite išgirsti čia:

Kūrinys netrukus sulaukė žaibiško dėmesio internete. Tiesa, būta ne tik palaikančių komentarų, bet ir pasipiktinimo – kai kurie aiškino, neva Marijonui už šią dainą buvo sumokėta, kad tokiu būdu reklamuojami skiepai.

Pats dainai žodžius kūręs M.Mikutavičius 15min sakė jais nieko nenorėjęs įžeisti. Anot jo, kaltinimų kūrinyje net nereikia įžvelgti – tai dviejų skirtingų pusių meilės istorija, kuri buvo perteikta per įdomesnę ir šioms dienoms aktualią prizmę.

„Manau, kad tik pikti žmonės įsižeidžia, nes visais būdais vengiau kažką įžeisti. Tai pozityvi daina.

Aš nekaltinu ir nesmerkiu nei vienos pusės. Tai tiesiog linksma, įdomi situacija. O kad ten atsirado Ugnius Kiguolis, tai tik todėl, nes gerai rimavosi su žodžiais „uoliai“ ir „guolis“. Tiesiog neradau kito rimo“, – aiškino jis.

Dainos gimimą jis sieja su įsimylėjėliais, iš kurių viena – skiepų priešininkė, o kitas – skiepų šalininkas. Atlikėjas bandė parodyti, kad abi pusės dėl meilės gali pasiaukoti – vienas pasiskiepyti, kitas mesti mediko darbą.

„Toje dainoje pasakojama apie tai, kad žmonės, kurių požiūris skirtingas, įsimyli vienas kitą. Tiesiog įsivaizdavau, kad kartais žmonės būna iš skirtingų kariaujančių šalių, bet vis tiek susidraugauja ir įsimyli. Norėjau, kad ne tik ji aukotųsi, bet ir jis. Jis dėl jos išėjo iš darbo – galiausiai spjovė į mediciną, kad tik jos neįžeistų“, – kalbėjo M.Mikutavičius.

Fotodiena/Justinas Auškelis nuotr./Marijonas Mikutavičius
Fotodiena/Justinas Auškelis nuotr./Marijonas Mikutavičius

Pasiteiravus, ar nebijojo, kad šis jo kūrinys įplieks pasipiktinimo bangą, dainininkas sako, kad apskritai yra tokia grupė žmonių, kurie vien dėl žodžio „vakcina“ iškart supyksta.

„Norėjau nuimti tam tikrą įtampą ir pasijuokti iš bendros situacijos visuomenėje. Man atrodo, kad mes kvailai susiskaldę dėl tam tikrų dalykų“, – pastebėjo jis.

M.Mikutavičius mano, kad tie, kurie kaltina, jog daina buvo užsakyta, nesupranta humoro ir potekstės.

„Jiems bet kas atrodo nupirkta ir viskas užsakyta. Jie užsidega dėl menkiausių dalykų, gyvena įtarimo atmosferoje, būsenoje, kai visada pasipiktinę ir laukia progos sprogti. Bet aš prisiekiu savo vaiko, giminės sveikatomis, kad niekas man už tai nemoka. Tai nėra užsakymas“, – 15min patikino atlikėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius