-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 23

Nostalgiškam muzikiniam flirtui sugrįžta post punk šviesuliai „Lea Porcelain“

Vilniaus melomanų terpę užkariavus post pankui, Lietuvą vis dažniau atranda tarptautinės šio žanro žvaigždės. Vakarų Europoje jau gerai žinomas duetas iš Berlyno „Lea Porcelain“, vasarą koncertavęs kosmoso entuziastams Molėtuose, spalį pasirodys išrankiai Vilniaus publikai, rašoma pranešime spaudai.
„Lea Porcelain"
„Lea Porcelain" / Asmeninio albumo nuotr.

Vietos alternatyvios muzikos mylėtojų pažintis su vokiečių grupe „Lea Porcelain“ įvyko festivalyje „Postcosmos X“, kur grupė prie scenos subūrė didžiausią budrių naktinių personų būrį ir tapo programos vinimi. Spalio pabaigoje dueto atliekamas atmosferinis post pankas suskambės dar veržliau, prie to prisidės puikia akustika pasižyminčios muzikinio klubo „Kablys +Kultūra“ erdvės.

„Pakviesti „Lea Porcelain“ tokiam, palyginus nedideliam vasaros renginiui, kaip „Postcosmos“, buvo kaip pagauti stambią žuvį. Dalis festivalio dalyvių atvyko dėl jų, daliai jie tapo atradimu, o dalis muziką mylinčių žmonių dar nėra jų girdėję. Ir štai, „Lea Porcelain“ suka šturvalą į rytinę Europos pusę ir nori darsyk susitikti su šilta Lietuvos publika. Tad kviečiame pildyti spragas ir gauti išties šviežios, kokybiškos ir velniškai pagavios muzikos dozę“, – sako organizatoriai.

Asmeninio albumo nuotr./„Lea Porcelain"
Asmeninio albumo nuotr./„Lea Porcelain"

Išleidę dar tik vieną albumą, „Lea Porcelain” jau yra ryškūs veikėjai Europos post punk scenoje, tačiau vis dar didina apsukas: su kiekvienu nauju kūriniu sulaukia kritikų pagyrų ir sparčiai augina gerbėjų būrį. Grupė spėjo aplakstyti daugybę festivalių, yra rengusi bendrus turus su tokiomis muzikos garsenybėmis, kaip „ALT-J“ ir „Apparat“. Kalbama, jog į vienas gastroles duetą yra kvietęsi patys „Depeche Mode“, tuomet duetui tai pasirodė pernelyg ankstyvas žingsnis.

„Lea Porcelain“ prasidėjo, kuomet Berlyne susitiko daugybėje pasaulio miestų apkeliavę ir ne vienoje šalyje prieš tai gyvenę Markus Nikolaus ir Julien Bracht. Markus yra dainų autorius, užaugęs riedlenčių, roko muzikos ir gatvės kultūros fone, Julien – sėkmingas didžėjus, karjerą pradėjęs Ispanijoje. Susiliejus abiejų kūrybiniams srautams, gimė ypač savotiškas muzikinis mišinys, sunkiai telpantis į vieną žanrą: aiškiai apčiuopiamą lyrinį ir nostalgijos kupiną indie pradą čia papildo vėsios ir tvirtos techno mokyklos linijos, vainikuojamos sodraus ir gilaus vokalo.

Berlyniečiams scenoje draugiją palaikys triukšminga ir linksma „Egomašina“ – kylanti garažinio roko grupė iš Vilniaus, kurios kūryboje gitarų fūzai flirtuoja su post punk ir synth wawe motyvais. „Nors ir užsivedėme belangiame rūsyje, atiduodame tik gerąsias savo vibracijas. Esame įkvėpti garažo atlikėjų ir bmx kultūros, tad skambesio atžvilgiu neįsipareigojame niekam ir grojame tai, kas pačius priverčia judėti arba sukelia stiprią emociją“, – save pristato „Egomašina“ vyrai.

Asmeninio albumo nuotr./„Egomašina“
Asmeninio albumo nuotr./„Egomašina“

„Lea Porcelain“ koncertas vyks spalio 17 d., ketvirtadienį, klube Kablys+Kultūra, Kauno g. 5, Vilniuje.

„Lea Porcelain“ kūryba:

VIDEO: Lea Porcelain - A Year From Here
VIDEO: Lea Porcelain - Bones
VIDEO: Lea Porcelain - I Am Ok
VIDEO: Lea Porcelain - Warsaw Street

„Egomašina“:

VIDEO: EGOMAŠINA - JUMP INTO THE DRIVERS SEAT

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius