-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 17

Pianistą Peterį Bence'ą publika Vilniuje lydėjo griausmingomis ovacijomis

Liepos 16 d. vilniečių ir miesto svečių laukė žavi staigmena – įspūdingas, šviesų kupinas pasirodymas ir po žvaigždėtu „Midsummer Vilnius“ dangumi skambantys kūriniai iš naujojo Peterio Bence’o albumo „The Awesome Piano“ – aistringos, originalios, paties kompozitoriaus sukurtos kompozicijos, Michaelo Jacksono, grupių „Queen“, „Toto“ perdirbiniai, veržlus ir ekspresyvus grojimo stilius bei ribas tarp klasikinės ir populiariosios muzikos laužančios aranžuotės.
Peterio Bence'o koncerto akimirka
Peterio Bence'o koncerto akimirka / Tautvydo Stuko nuotr.

Penktadienio vakarą Valdovų rūmų kieme koncertavęs pianistas Peteris Bence'as atskleidė, kad tai pirmasis jo koncertas po dvejų metų pertraukos, mat pastarąjį kartą jis koncertavo tik 2019-aisiais Sidnėjuje. Todėl vilniečiai ir miesto svečiai kai kuriuos jo atliekamus kūrinius gyvai išgirdo patys pirmieji.

Šiame „Midsummer Vilnius“ festivalio koncerte netrūko griausmingų ovacijų. O vienu momentu Peteris įsiamžino bendroje nuotraukoje su žiūrovais.

Tautvydo Stuko nuotr./Peterio Bence'o koncerto akimirka
Tautvydo Stuko nuotr./Peterio Bence'o koncerto akimirka

Pasibaigus koncertui, publika dar ilgai nenorėjo jo paleisti, plojo atsistojusi.

Pagerintas Gineso rekordas ir sėkminga karjera

Nors dažnai manoma, kad šlovė, aplankiusi virtualiajame pasaulyje, nebūtinai gali persikelti į realybę, vengrų fortepijono virtuozas, kompozitorius ir prodiuseris Peteris Bence’as, prieš kelerius metus tapęs tikra interneto sensacija, sulaužė šį mitą.

Daugiau koncerto akimirkų – galerijoje:

Šiandien muzikantas, kuris prieš devynerius metus, būdamas vos dvidešimties, pagerino Pasaulio Gineso rekordą per minutę fortepijono klavišus paspaudęs net 765 kartus.

Jis yra vienas populiariausių šių dienų fortepijono atlikėjų pasaulyje, vien per pastaruosius du metus koncertavęs dešimtims tūkstančių žiūrovų svarbiausiose pasaulio scenose – Sydney Opera House, Geneva Victoria Hall, daugiau nei 40 šalių (iš kurių – ir Lietuvoje), penkiuose žemynuose, atidaręs BBC „Proms“ Haido parke Londone bei pristatytas Ellen DeGeneres Show tinklalapyje, BBC, Buzzfeed, 9GAG, Classic FM, iHeart Radio ir Billboard.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius