Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 01

Pirmą kartą Baltijos šalyse koncertavusi Kimbra pasirinko Šv.Kotrynos bažnyčią: norėjo intymios aplinkos

Antradienį Šv. Kotrynos bažnyčioje net du pasirodymus surengė dviejų „Grammy“ statulėlių laimėtoja Kimbra. Jai tai buvo pirmoji viešnagė Baltijos šalyse. Panašu, kad atlikėja iš Naujosios Zelandijos nuoširdžiai jos laukė.
Naujosios Zelandijos dainininkė Kimbra pasirodė Šv. Kotrynos bažnyčioje
Naujosios Zelandijos dainininkė Kimbra pasirodė Šv. Kotrynos bažnyčioje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Prieš tai rengdavusi energingus ir pašėlusius koncertus, Kimbra dabar pasirinko intymesnį formatą. Koncertas bažnyčioje – vienas iš būdų dar labiau suartėti su publika. Kadaise Alexis Taylor ir Moses Sumney po bažnyčios skliautais tikrai skambėjo fantastiškai. Panaši magija sklido ir antradienio vakarą Šv. Kotrynos bažnyčioje iš Kimbros.

Kad publika laukė atlikėjos pasirodymo, buvo galima matyti ir iš to, jog bilietai buvo šluote iššluoti – rimtai nusiteikę klausytojai užsėdo visas bažnyčios kėdes ir įtemptai klausėsi išskirtinio balso savininkės.

Džiazo, R&B, roko, indie ir populiariosios muzikos žanrus miksuojanti dainininkė, rodos, puikiai prisitaikė prie išskirtinės aplinkos – bažnyčią užpildė sodri, beveik banguojanti instrumentuotė, papildyta šilto vokalo.

Koncerto akimirkos – galerijoje:

Kovoja už prigimtines žmogaus teises

Kimbra mėgsta medituoti ir atriboti save nuo bet kokių pašalinių garsų. Tyloje ji priima savo trūkumus ir privalumus, nes nėra reikalo su savimi pyktis.

„Reikia nustoti savęs gailėti. Visada matome savo blogąją pusę ir kovojame su ja, kartojame tai ir niekaip neaugame“, – viename interviu teigė Kimbra

Taip pat ji aktyvi kovotoja už prigimtines žmogaus teises. Kimbra dalyvavo tokiuose judėjimuose kaip „Black Lives Matter“ ir „Women‘s March“. Ji jau tris kartus vyko į Etiopiją, kur sutiko moteris ir vaikus, sergančius ŽIV virusu. Tai pakeitė jos suvokimą apie pasaulį ir net muzikos industriją.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Naujosios Zelandijos dainininkė Kimbra pasirodė Šv. Kotrynos bažnyčioje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Naujosios Zelandijos dainininkė Kimbra pasirodė Šv. Kotrynos bažnyčioje

Karjera ir šlovė dar nėra viskas. „Instagramo“ burbulas ir miegas prabangiuose pataluose neįkvepia kurti. Tai daro realybė, ją supanti aplinka ir šiandienos pasaulio problemos. Tokias mintis Kimbra puikiai atspindi savo dainose.

VIDEO: „Somebody That I Used To Know“ – Gotye feat. Kimbra

Ankstesnis jos albumai („Vows“ ir „Golden Echo“) buvo apie tai, kaip tuštumą užpildyti jauduliu. Naujausias ir kritikų liaupsinamas „Primal Heart“ Kimbrai yra būdas abejomis kojomis tvirtai stovėti ant žemės. Tai pokalbis ir išpažintis klausytojams. Ji norėjo pasakoti ne apie personažų kūrimą, o buvimą savyje. Atrodo, kad jai pavyko.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Naujosios Zelandijos dainininkė Kimbra pasirodė Šv. Kotrynos bažnyčioje
Luko Balandžio / 15min nuotr./Naujosios Zelandijos dainininkė Kimbra pasirodė Šv. Kotrynos bažnyčioje

Jos stalčiuje tokie hitai kaip „Cameo Lover“, „Settle Down“ ir praėjusio dešimtmečio himnas „Somebody That I Used To Know“, įrašytas kartu su Gotye. Šis darbas Kimbrai pelnė net dvi „Grammy“ statulėles ir atidarė galybę durų muzikos industrijoje. Tačiau Kimbra nemiega ant laurų, o naudojasi savo sėkme pažintims ir tolimesnei kūrybai. Dar šiemet ji suspėjo nusifilmuoti ir muzikiniame filme „Daffodils“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius