-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 07

Smuiko virtuozas D.Garrettas gerbėjams Vilniuje negailėjo komplimentų: „Žaviuosi jūsų užsidegimu“

Griausmingas rokas, nesenstanti klasika ir madingiausia popmuzika – tokį žanrų kokteilį ketvirtadienio vakarą publikai Vilniuje pateikė smuiko virtuozas Davidas Garrettas. Pirmąkart šalyje koncertuojanti vokiečių žvaigždė čia pristatė ilgai ruoštą „Explosive Live!“ programą.
Davido Garretto koncertas Vilniuje
Davido Garretto koncertas Vilniuje / 15min nuotr.

Šis vizitas Lietuvoje jam jau antrasis, muzikantas trumpam į Vilnių buvo užsukęs maždaug prieš mėnesį. Tuomet, tiesa, nekoncertavo, tik apžiūrėjo areną, susitiko su žiniasklaidos atstovais, o dabar vienoje rankoje laikydamas smuiką, kitoje – smičių, nuo scenos jau sveikinosi ir su gerbėjais.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Velnio smuikininkas“ D.Garrettas – apie šou Vilniuje, M.Levickį ir moterų dėmesį

Jų „Siemens“ arenoje ketvirtadienį susirinko apie 3,5 tūkst, visos vietos koncerte – sėdimos. Nors gerbėjai atvyko nusiteikę ne ką mažiau energingai nei pats D.Garrettas – svečias čia buvo pasitiktas audringais plojimais.

Į areną jis įžengė pro sėdinčią minią. Tuomet į gastroles drauge keliaujanti muzikantų grupė jau buvo užsiėmusi vietas scenoje ir grojo pirmuosius akordus, kai lydimas apsauginių čia apšviestas prožektorių įžengė ir pagrindinis vakaro kaltininkas.

15min nuotr./Davido Garretto koncertas Vilniuje
15min nuotr./Davido Garretto koncertas Vilniuje
15min nuotr./Davido Garretto koncertas Vilniuje
15min nuotr./Davido Garretto koncertas Vilniuje

„Labas vakaras, Vilnius“, – lietuviškai su publika pasisveikino D.Garrettas, o netrukus ištarė ir „ačiū“. „Labai malonu jums koncertuoti, aš čia pirmą kartą ir dėl to jaučiuosi dar ypatingiau. Džiaugiuosi, kad jūs visi čia atvykote“, – kalbėjo jis.

„Velnio smuikininku“, jaunuoju Paganini vadinamas 37-erių muzikantas šiandien koncertuoja prestiziškiausiose pasaulio koncertų salėse, jis atidaro ir svarbiausius renginius gimtojoje Vokietijoje, jo atliekamą muziką gyvai trokšta išgirsti ir Didžiosios Britanijos karališkoji šeima.

Nuo 4-erių griežiančiam muzikantui liaupsių negaili ir įtakingiausi muzikos kritikai, o per tris savo karjeros dešimtmečius jis spėjo pelnyti pačios įvairiausios auditorijos dėmesį: D.Garrettu žavisi ir vyresnė, klasiką bei roko muziką vertinanti publika, o tuo pačiu – ir jaunimas, kurio simpatijas muzikantas pelno pasirinkęs itin platų ir įvairiapusišką repertuarą.

15min nuotr./Davido Garretto koncertas Vilniuje
15min nuotr./Davido Garretto koncertas Vilniuje

Jo koncertuose galima išgirsti viską, D.Garrettas – vienas iš nedaugelio tų, kuriems sėkmingai pavyko nutrinti ribą tarp Mocarto ir „Metallicos“.

Ir nors jis pats tikina, kad širdyje už viską labiau mėgsta klasikinę muziką, neslepia, kad skirtingų žanrų maišymas jam pačiam tapo maloniu atradimu – esą smagu šiek tiek ir pažaisti pasirenkant pačias netikėčiausias variacijas.

„Iš tiesų groju labai daug klasikos, rengiu ir tik klasikinės muzikos pasirodymus. Bet kai matau, kad žmonėms patinka tas žaidimas, kad jiems priimtinas ir rokas, ir popmuzika, galvoju, kodėl ne? Drąsūs sprendimai yra įdomūs”, – 15min sakė D.Garrettas.

Kad jis sugeba būti įvairiapusiškas – niekas nesuabejotų, spalvingą savo programą jis pristatė ir Vilniuje.

Koncertą D.Garrettas pradėjo populiariais ir daugeliui pažįstamais šių dienų hitais – pirmoji programos dalis buvo tarsi duoklė popmuzikai, čia skambėjo ir Stevie‘o Wonderio, ir „Coldplay“ dainų koveriai, garsioji „The Verv“ „Bitter Sweet Symphony“.

Nors netrūko ir kitokių ritmų – čia buvo galima išgirsti ir animacinio filmuko „Ledo šalis“ garso takelį – Idinos Menzel „Let It Go“, o vėliau griausmingai suskambo ir šiek tiek rokenrolo – tuomet pasigirdo legendinis „Led Zeppelin“ hitas „Kashmir“.

„Man reikia jūsų palaikymo“, – šūktelėjo jis jau nuo ritmų įkaitusiai publikai ir tuomet visi drauge kojomis trepsėjo pagal „Ghostbusters“.

VIDEO: David Garrett - Kashmir
VIDEO: David Garrett - Bitter Sweet Symphony (Official Video)

Kiekvienas jo atliktas kūrinys čia buvo palydėtas audringomis ovacijomis. Ir tuomet, kai D.Garrettas sugrojo trumpas ištraukas iš garsiausių Bacho, Bethoveno kūrinių. „Ar yra salėje bent vienas, kuris neatpažįsta šios muzikos?“ – retoriškai klausė smuikininkas ir jo klausimą palydėjo visiška tyla.

Tuomet kažkas iš sėdinčių salėje sušuko, kad taip pat būtų smagu išgirsti ir ką nors iš Vivaldžio repertuaro. „Vivaldis bus vėliau, o dabar, dabar Čaikovskis!“, – sakė jis.

Šiltai publikos sutiktas D.Garrettas akimirkai kelioms minutėms scenoje tiesiog stebėjo ošiančią minią, o tuomet dėkodamas tarė: „Žaviuosi jūsų užsidegimu, jūsų entuziazmu.

Dviejų dalių koncerte muzikantas negailėjo ir senesnių kūrinių iš ankstesnių, jau populiarumo spėjusių sulaukti albumų, čia taip pat skambėjo ir naujausi kūriniai iš dviejų paskutinių jo albumų – „Explosive“ ir „Rock Revolution“.

„Mums, kaip muzikantams, žinoma, svarbūs ir mūsų pačių parašyti kūriniai“, – sakė D.Garrettas. Būtent taip gimė „Adventure Island“. „Rašydamas jį buvau įkvėptas visko, kas man patinka“, – pristatė jis.

15min nuotr./Davido Garretto koncertas Vilniuje
15min nuotr./Davido Garretto koncertas Vilniuje

Antra koncerto dalis buvo dar energingesnė – čia skambėjo ir tradicinis sirtakis, ir latino muzika, ir Džeimso Bondo filmų garso takelis, net originalios Eminemo, Michaelo Jacksono ar „Rage Against The Machine“ dainų instrumentinės versijos.

Į rankas D.Garrettas paėmė ir elektrinį smuiką, net stojo į vadinamą “dvikovą” su bosistu – kuris scenoje sukels didesnį šurmulį? Tačiau paskui juokais skelbdamas laimėtoją pripažino – laimėjo ne kas kitas, o tiesiog gera muzika.

Gera muzika čia karaliavo ilgiau nei dvi vallandas, o pats D.Garrettas atrodė išties patenkintas gerbėjų palaikymo.

Dar anksčiau duodamas interviu 15min jis sakė, kad kaskart pirmą kartą koncertuodamas svečioje šalyje jis šiek tiek jaudinasi, kaip bus sutiktas. O gerbėjai, sako, į jo muzika reaguoja labai įvairiai, kartais jis tikino jaučiantis ryškius kultūrinius skirtumus.

15min nuotr./Davido Garretto koncertas Vilniuje
15min nuotr./Davido Garretto koncertas Vilniuje
15min nuotr./Davido Garretto koncertas Vilniuje
15min nuotr./Davido Garretto koncertas Vilniuje

Štai, tarkime, Pietų Amerikoje publika koncertui dar neįpusėjus pakyla nuo kėdžių, ima dainuoti, šokti, jie kiekvieną kūrinį pasitinka ir palydi su didele aistra, entuziastingais plojimais. Tačiau visiškai priešinga situacija yra Azijos šalyse, ten jo koncerto, net jei yra ir sužavėti, visi klausosi labai santūriai.

Nepaisant to, D.Garrettas sako labiausiai trokštantis, kad klausytojai jį vertintų kaip profesionalą, kad suprastų, jog pirmiausia jis yra klasikinės muzikos atstovas.

Kad profesionalumo jam netrūksta, abejoti netenka, smuikininkas net yra sulaukęs įvertinimo, kai jo vardas buvo įrašytas į Guinnesso rekordų knygą, jis sumušė rekordą neįtikėtinai greit – per 65,26 sekundės, atlikęs Nikolajaus Rimskio-Korsakovo „Kamanės skrydį“.

Tačiau net būdamas profesionalas, jis Vilniuje prisipažino į sceną lipęs su dideliu jauduliu, neva tai, kad šiandien rinks pilnas arenas gerbėjų jis kadaise galėjo tik pasvajoti. „Iki šiol prisimenu laiką, kai maniau, kad būtų nuostabu, jei manęs klausytųsi kokie 300 žmonių“, – kalbėjo D.Garrettas.

15min nuotr./Davido Garretto koncertas Vilniuje
15min nuotr./Davido Garretto koncertas Vilniuje

Bisui čia jis grįžo net kelis kartus, publika muzikantus sunkiai norėjo paleisti. Arena sužibo tūkstančiais mobiliųjų telefonų švieselių, o D.Garrettas nusilenkdamas dėkojo už malonų sutikimą.

Po koncerto Vilniuje jam ilgai atsikvėpti neteks, jau penktadienį jo laukia pasirodymas Rygoje, o šeštadienį savo gastroles Pabaltyje jis užbaigs koncertu Taline.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Velnio smuikininkas“ D.Garrettas – apie šou Vilniuje, M.Levickį ir moterų dėmesį

VIDEO: David Garrett - Superstition
VIDEO: David Garrett - Dangerous

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius