-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Catherine hercogiene amžinai nebus: pokyčiai karališkojoje šeimoje palies ne vieną

Catherine Middleton netolimoje ateityje nebebus vadinama Kembridžo hercogiene. Koks titulas jai bus suteiktas pasikeitus sosto paveldėtojų eiliškumui?
Princas Williamas ir hercogienė Catherine
Princas Williamas ir hercogienė Catherine / Vida Press nuotr.

Kembridžo hercogiene Catherine vadinama jau daugiau nei dešimtmetį – nuo tada, kai 2011 m. balandį Vestminsterio abatijoje ji iškilmingoje ceremonijoje ištekėjo už princo Williamo. Tačiau trijų vaikų mamos ir aukštą karališkąjį rangą turinčios Catherine laukia dideli pokyčiai.

Pokyčiai neaplenks ir hercogienės vyro princo Williamo, Kembridžo hercogo, šiuo metu antro eilėje į karališkąjį sostą.

Karališkojoje bendruomenėje vis garsiau kalbama, kad karalienė savo sūnui princui Charlesui netrukus gali skirti regento pareigas. Regentas – asmuo, kuriam patikėtos valstybės vadovo pareigos, kol oficialus monarchas yra nepilnametis, sunkiai serga arba kol neišrinktas naujas vadovas.

Jei taip nutiktų, reikėtų pratintis ne tik prie naujo princo Charleso, bet ir jo sūnaus princo Williamo bei pastarojo žmonos hercogienės Catherine titulų, rašo „Kent Live“.

Monarchijos ateitimi visuomenė susirūpino po pastarųjų įvykių karališkojoje šeimoje, tokių kaip princo Philipo mirtis ir prasidėję sosto perdavimo princui Charlesui pasiruošimo darbai.

Kaip ir princas Williamas, princas Charlesas turi dar vieną titulą – jis dar žinomas kaip Velso princas. Istorijoje buvo net 26 Velso princai, tačiau princas Charlesas yra ilgiausiai šį titulą turintis karališkosios šeimos narys.

Charlesui pakeitus Elizabeth II, Velso princo titulas bus perduotas jo sūnui princui Williamui. Taigi, hercogiene nebebus vadinama ir Catherine. Ji taps Velso princese.

Anksčiau Velso princesės titulas priklausė princesei Dianai. Kaip rašo „Mirror“, tapusi princo Charleso žmona, Velso princesės titulo Camilla atsisakė iš pagarbos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius