-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

COVID-19 nustatytas ir Duncanui Laurence’ui: paaiškėjo jo pasirodymo finale likimas

2019 m. „Eurovizijos“ nugalėtojas Duncanas Laurence’as turėjo pasirodyti didžiajame šių metų dainų konkurso Roterdame finale. Deja, šiuos planus pakoregavo atlikėjui nustatytas koronavirusas, rašoma Eurovision.tv.
Nyderlandų atstovas Duncanas Laurence'as, nugalėjęs „Eurovizijoje“
Nyderlandų atstovas Duncanas Laurence'as, nugalėjęs „Eurovizijoje“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kad Duncanas Laurence’as užsikrėtė COVID-19, patvirtino jo vadyba bei Nyderlandų transliuotojas. Atlikėjas jaučia lengvus simptomus.

Kadangi minimalus izoliacijos periodas yra septynios dienos, tai reiškia, kad Duncanas Laurence’as per didįjį „Eurovizijos“ finalą gegužės 22 d. gyvo pasirodymo Roterdamo „Ahoy“ arenoje nesurengs, bet šou jis dalyvaus kitu būdu.

Praeitą pirmadienį Duncanui Laurence’ui atliktas testas buvo neigiamas, todėl jis galėjo pasirodyti pirmajame pusfinalyje. Tačiau trečiadienį atlikėjas pasijuto prastai, jam pasireiškė silpni koronaviruso simptomai. Atliktas greitasis antikūnų testas patvirtino tai, ko buvo bijoma labiausiai – teigiamą rezultatą.

„Žinoma, esame nusivylę, visų pirma, dėl Duncano, kuris yra vertas surengti gyvą pasaulinės sėkmės sulaukusios dainos „Arcade“ pasirodymą mūsų pačių „Eurovizijos“ scenoje, iškovojus pergalę 2019 m. vykusiame konkurse. Labai didžiuojamės jo pirmojo pusfinalio atidarymo pasirodymu. Linkime Duncanui greito sveikimo“, – sakė „Eurovizijos“ vadovas Sietse Bakkeris.

Netekęs galimybės surengti gyvo pasirodymo, nusivylimą išreiškė ir pats Duncanas Laurence’as, teigė jo vadyba: „Šito jis laukė dvejus metus. Džiaugiamės, kad per finalą šeštadienį, gegužės 22 d., jį vis tiek pamatysime.“

Nuo balandžio 6 d., kada prasidėjo darbai Roterdamo arenoje ir jos prieigose, iš viso personalui, savanoriams, atlikėjams, jų delegacijų ir spaudos atstovams jau atlikta daugiau nei 24 400 testų. Tik 16 jų (0,06 proc.) parodė teigiamus rezultatus.

Dažniausiai koronavirusas buvo nustatytas žmonėms, iki tol nesilankiusiems arenoje, be to, tiems, kurie joje nebuvo ilgą laiką. Atvejų, kai COVID-19 buvo užsikrėsta arenoje, iki šiol neužfiksuota, rašoma Eurovision.tv.

Visi arenoje ar prie jos dirbantys asmenys, norėdami tęsti savo darbus, privalo turėti ne vėliau nei prieš 48 val. atliktą neigiamą COVID-19 testą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius