-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elono Musko ir Grimes neįprastai pavadintam sūnui gali tekti galvoti kitą vardą: neatitinka taisyklių

Praėjus dviem dienoms po pranešimų, kad „Tesla“ vadovui Elonui Muskui ir jo mylimajai atlikėjai Grimes gimė sūnus, kurį pora nusprendė pavadinti X Æ A-12, pora susidūrė su pirmaisiais sunkumais. „People“ šeimos teisės advokatas Davidas Glassas paaiškino, kad toks berniuko vardas, nors ir yra teisiškai legalus, valstijos jis gali būti pripažintas negaliojančiu.
Elonas Muskas, Grimes ir jųdviejų sūnus
Elonas Muskas, Grimes ir jųdviejų sūnus / „Twitter“ ir „Scanpix“ nuotr.

Pasak Davido Glasso, „Kalifornijoje kūdikių vardams gali būti naudojami tik 26 anglų kalbos ženklai. Į juos neįeina skaičiai, romėniški skaitmenys, kirtys, umliautai, ar kiti simboliai bei jaustukai. Tuo tarpu apostrofas, naudojamas tokiems vardams kaip O’Connoras, priimtini.“

Advokato teigimu, jei ką tik iškepti tėvai ligoninėje kūdikio gimimo liudijimą užpildė su X Æ A-12 vardu, naudodami „keistus skaičius, brūkšnelius ir simbolius, jis bus pateiktas, o vėliau atmestas“, tad Elonui Muskui ir Grimes gali tekti savo sūnui sugalvoti kitokį vardą.

„Jie turi galimybę apskųsti gimimo liudijimo atmetimą, tačiau mažai tikėtina, kad jis bus patenkintas, nes, kaip jau sakiau, Kalifornija simbolių varduose kol kas neleidžia naudoti“, – tęsė advokatas ir pridūrė, kad pakeisti taisykles, leidžiančias kūdikių varduose naudoti tam tikrus simbolius, kirčius, ar umliautus buvo bandoma, tačiau tam nebuvo pritarta „dėl didelių išlaidų kompiuterinių programų, leidžiančių visus šiuos simbolius, atnaujinimui“.

Tiesa, kaip toliau „People“ pasakojo advokatas Davidas Glassas, ši taisyklė dėl vardų techniškai nėra įstatymas, tačiau ji minima Kalifornijos visuomenės sveikatos departamento Metrikacijos biuro išleistame vadove.

„Jame yra sakinys, kad gimimo liudijimas turi būti pildomas naudojant 26 anglų kalbos abėcėlės raides. Nemanau, kad galima teigti, jog tai neteisėta – vardas paprasčiausiai nebus patvirtintas. Taigi, vaikas neturės oficialaus vardo ir gimimo liudijimo, bet kurio nebus galima gauti socialinio draudimo numerio“, – aiškino advokatas, taip pat turinti sklinikinės psichologijos daktaro laipsnį.

Elonui Muskui atskleidus, kaip su mylimąja Grimes ketina pavadinti naujagimį, daugelis galvojo, kad milijardierius pajuokavo. Šias mintis išsklaidė kūdikio vardą patvirtinanti Grimes žinute, kuria ji paaiškino jo reikšmė. O ši – labai neįprasta.

Anot jos, vardo raidė X simbolizuoja nežinomą kintamąjį, Æ – tariama kaip Ai, reiškia meilę ir dirbtinį intelektą. A-12 yra mėgstamo poros orlaivio, sukurto CŽV užsakymu pirmtakas. Tačiau moteris pabrėžė, kad tai nesimbolizuoja jokių ginklų, jokių gynybos priemonių, tik greitį.

„Puikus mūšyje, bet nesmurtinis“, – socialiniame tinkle rašė Grimes.

Raidė A varde reiškia Arkangelą, atlikėja paminėjo, kada tai yra ir jos pačios mėgstamiausia daina. O įraše įterpti simboliai kardas bei žiurkė simbolizuoja sūnaus gimimo metus pagal Kinų horoskopą.

Berniukas, kuris jau spėjo išgarsėti dėl tėvų jam planuojamo suteikti neįprasto vardo, yra pirmasis 32-ejų dainininkės Grimes sūnus. Tuo tarpu 48-erių Elonui Muskui šis sūnus – jau šešta atžala.

Iš ankstesnės santuokos jis susilaukė penkių sūnų. Pirmasis jo vaikas, vardu Nevada, mirė būdamas vos 10 mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius