Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kardashian populiarumo paslaptis: skandalai, nuosmukiai ir milijardinis turtas

Tikriausiai nelengva būtų rasti žmogų, nieko nežinantį arba negirdėjusį apie Kardashian šeimą. Antraštės apie jų gyvenimą nepaliauja šmėžuoti portaluose, o šeimos narių likimus seka milijonai žmonių visame pasaulyje. Ir nors dar prieš du dešimtmečius Kardashian pavardė buvo mažai kam žinoma, šiandien tai viena įtakingiausių šeimų pasaulyje, sugebėjusi išvystyti savo pavardę iki pasaulinio prekės ženklo. Tačiau žvilgtelėkime į tai, kaip prasidėjo Kardashian kelias žinomumo link ir kaip jiems pavyko šitiek metų išbūti žinomumo viršūnėje.
Kardashianų ir Jennerių klanas
Kardashianų ir Jennerių klanas / Vida Press nuotr.

2007 m. eteryje pasirodė šou „Keeping Up with the Kardashians“, vaizdavęs kasdienį penkių seserų – Kim, Kourtney, Khloe, Kendall ir Kylie – gyvenimą. Kiti šeimos nariai – mama Kris ir dviejų paskutinių dukrų tėtis Bruce'as, vėliau tapęs Caitlyn Jenner, bei brolis Robas Kardashianas.

Tiek Kim, tiek jos mama Kris, kurios bene labiausiai ir prisidėjo prie imperijos kūrimo, niekada neneigė, jog žinomumas bei šlovė jų siekiamybė buvo jau seniai. Kris Jenner, kurios rankose šiandien yra milijardinio verslo vairas, kartais ironiškai vadinama matriarchato galva, bet šios etiketės niekada nesibaidė ir ja didžiavosi.

Skandalų ir sukrėtimų šeimos gyvenime per dvidešimt metų tikrai netrūko, o visus juos afišavo bei aptarinėjo medijos kanalai ir visuomenė. Žinoma, viena ryškiausių sensacijų buvo lyties keitimo operacija, kurią atliko Kylie ir Kendall tėtis Bruce'as.

„Vida Press“ ir „Sports Illustrated“ nuotr./Caitlyn Jenner pelnė aukso medalį 1976-ųjų olimpiadoje Monrealyje dar būdama vyru, Bruce'u Jenneriu
„Vida Press“ ir „Sports Illustrated“ nuotr./Caitlyn Jenner pelnė aukso medalį 1976-ųjų olimpiadoje Monrealyje dar būdama vyru, Bruce'u Jenneriu

Buvęs Monrealio Olimpinių žaidynių dešimtkovės čempionas Bruce'as Jenneris 2017 m. ryžosi lyties keitimo operacijai ir tapo Caitlyn. Pati Caitlyn prisipažino, kad visą gyvenimą jautėsi leisdama ne savame kūne ir žinojo vieną dieną tapsianti moterimi, tačiau vis tiek be galo mylinti savo abejas dukteris.

Pačioms Kendall ir Kylie toks tėvo žingsnis buvo didelis šokas ir jos net nemėgino slėpti, kad patyrė sukrėtimą. Visgi Caitlyn buvo kategoriška – neleido savęs vadinti nei Bruce'o vardu, nei vyrišku įvardžiu „jis“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Khloe Kardashian, Lamaras Odomas, Kris Jenner, Kendall Jenner, Kourtney Kardashian, Kanye Westas, Kim Kardashian, Caitlyn Jenner ir Kylie Jenner
AFP/„Scanpix“ nuotr./Khloe Kardashian, Lamaras Odomas, Kris Jenner, Kendall Jenner, Kourtney Kardashian, Kanye Westas, Kim Kardashian, Caitlyn Jenner ir Kylie Jenner

Kitas skandalas, kuris dar prieš kelerius metus buvo plačiai aptarinėjamas, nors ir liūdname kontekste, Kim Kardashian apiplėšimas Paryžiuje. 2016-ųjų spalį, per Paryžiaus mados savaitę, viena nuomojamuose apartamentuose likusi Kim buvo apvogta apie 2.30 val. nakties, kai į jos kambarį įsiveržė ginkluotų nusikaltėlių gauja. Iš žvaigždės buvo pavogta papuošalų maždaug už 10 mln. JAV dolerių (8,7 mln. eurų).

Pačiai Kim tai buvo psichologinis smūgis, po kurio ji ilgai negalėjo atsigauti. Garsenybė prisipažino galvojusi, kad užpuolikai pasirengę ją nužudyti. Laimei, viskas nesibaigė tragiškiausiu scenarijumi, o patirtą traumą Kim išsigydė. Jos asmens sargybiniui už netinkamą pareigų atlikimą iškeltas ieškinys.

Kitas skandalas, tiesa, nebe kelerių metų senumo, o pastarųjų mėnesių, irgi siejamas su Kim. Tai jos skyrybos su atlikėju ir verslininku Kanye Westu. Daugiau nei šešerius metus trukusi santuoka ėmė byrėti, kai pastaruoju metu abi puses krėtę sunkumai ėmė kilti į viešumą bei tapo žinomi visam pasauliui. Ir nors šaltinių teigimu, skyrybos vyksta kuo taikiausiai ir draugiškiausiai, bet netyla kalbos, kad tai gali būti ir viena iš „Keeping Up with the Kardashians“ nutraukimo priežasčių, o skyrybų epizodas tikėtina gali užbaigti ir visą šou.

„Gilbert Flores“/„Broadimage Newswire“ nuotr./Kanye Westas, Kim Kardashian
„Gilbert Flores“/„Broadimage Newswire“ nuotr./Kanye Westas, Kim Kardashian

20 sezonų yra įspūdingas skaičius, paverčiantis šį projektą vienu iš ilgiausiai trunkančių tokio žanro šou ne tik Jungtinėse Amerikos Valstijose, bet ir visame pasaulyje. Nuo pat išleidimo pradžios šou kritikuotas dėl to, kad stokoja intelekto, iškelia žinomumą kaip esminę vertybę, demonstruoja niekuo nenusipelniusius žmones. Nepaisant neigiamų atsiliepimų, „Keeping Up with Kardashians“ džiaugėsi aukštais reitingais, tapo viena sėkmingiausių laidų ir laimėjo keletą žiūrovų apdovanojimų.

Pati Kim, neseniai duodama interviu, prisipažino, kad pastarasis dešimtmetis buvo ypatingas, nors ir nelengvas metas, o šou pradžioje niekas tikrai nesitikėjo tokios sėkmės ar projekto trukmės.

Kai kurių nekenčiama ir peikiama, o kitų mylima ir su susižavėjimu stebima šeima, tapusi vienu iš žymiausių prekinių ženklų šių dienų pasaulyje, nepalieka abejingų. Galima teigti, kad net ir bet koks suklupimas, kritika ar skandalas galiausiai šeimai išeina į naudą. Sudėjus visų jos narių pajamas, Kardashian šeima šiuo metu valdo maždaug milijardo dolerių vertės turtą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius