-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koronavirusu sirgęs princas Charlesas švenčia gimtadienį: vietoj ceremonijos – ypatinga nuotrauka

Didžiosios Britanijos princas Charlesas šeštadienį švenčia savo 72-ąją gimtadienį. Šie metai britų sosto įpėdiniui gausūs įvykių: jis užsikrėtė koronavirusu, o jo sūnus princas Harry atsisakė oficialių karališkosios šeimos nario statuso ir pareigų.
Princas Charlesas būdamas 69-erių, 18-os ir 6-erių metų
Princas Charlesas būdamas 69-erių, 18-os ir 6-erių metų / „Scanpix“ nuotr.

Paprastai sosto įpėdinio gimtadienio proga Žaliajame parke (Green Park) ir Londono Taueryje nugriaudi patrankų salvės, tačiau pareigūnai pranešė, kad dėl COVID-19 apribojimų tradicinių ceremonijų šiemet atsisakyta.

Tarp žmonių, socialiniuose tinkluose pasveikinusių Charlesą su gimtadieniu, – vyriausiasis sūnus princas Williamas ir jo žmona Kate.

Oficialioje karališkosios šeimos „Twitter“ paskyroje paskelbta nuotrauka, kurioje Charlesas, tuomet dar kūdikis, sėdi ant karalienės Elžbietos II kelio, o Charleso ir jo žmonos Camillos paskyroje – nuotrauka, kurioje tradicinį škotų sijoną kiltą segintis princas šypsosi kamerai.

Koronavirusas Charlesui buvo nustatytas kovą. Ligos simptomai buvo lengvi, princas izoliavosi savaitę Škotijoje. Vėliau televizijai „Sky News“ jis sakė, kad jam pasisekė, nes „gana lengvai išsisuko“.

Praėjusią savaitę Atminimo sekmadienio proga sosto įpėdinis karalienės vardu padėjo vainiką prie Kenotafo – memorialo karuose žuvusiems britų kariams.

Vis dėlto, kaip ir kiti karališkosios šeimos nariai, Charlesas pandemijos metu dalyvauja daugelyje oficialių susitikimų ir renginių nuotoliniu būdu.

Šiemet Charleso sūnus Harry ir jo žmona Meghan Markle, atsisakė karališkųjų pareigų ir su sūnumi Archie persikėlė į Kaliforniją. Šeima paskelbė, kad sieks tapti finansiškai nepriklausomi.

Velso princo titulą turintis Charlesas yra vyriausiasis karalienės sūnus. Sosto įpėdiniu jis tapo būdamas trejų 1952-aisias, kai buvo karūnuota jo motina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius