-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Metropolitan Opera“ nutraukė darbą su seksualiniu priekabiavimu kaltinamu Placido Domingo

Operos rūmai „Metropolitan Opera“ nutraukė bendradarbiavimą su garsiu tenoru Placido Domingo, kuriam su juo dirbusios moterys pareiškė kaltinimus seksualiniu priekabiavimu.
Placido Domingo atvyko į Vilnių
Placido Domingo atvyko į Vilnių / Asmeninio albumo nuotr.

78-erių solistas turėjo atlikti pagrindinį vaidmenį „Metropolitan Opera“ kurtame Giuseppe Verdi „Makbete“. Operos premjera turėjo įvykti rugsėjo 25 d. vakarą. Tačiau solistas, neigiantis jam pareikštus kaltinimus, antradienį pranešė, kad 51 metus trukęs bendradarbiavimas su operos rūmais nutrauktas. Operos solisto koncertus atšaukė ir kitos su juo dirbusios kompanijos.

Ispanų atlikėją P.Domingo nederamu elgesiu apkaltino iš viso 20 moterų. Kai kurios jų teigė, kad solistas naudojosi savo pozicija muzikos pasaulyje ir sakė galintis pakenkti moterų karjerai, jei šios atsisakys jo nepadorių pasiūlymų.

„Metropolitan Opera“ atstovai pranešime teigė, kad P.Domingo „sutiko iškart pasitraukti iš visų numatytų pasirodymų“, rašo „BBC“.

P.Domingo anksčiau sakė svarstantis, jog pasirodymas „Makbete“ gali būti jo „paskutinis „Met“ scenoje.“

„Metropolitan Opera“ debiutavau būdamas 27-erių ir šiame nuostabiame teatre dainavau 51 didingus metus, – sakė jis. – Nors griežtai neigiu man neseniai pareikštus kaltinimus ir esu sunerimęs dėl klimato, kuriame žmonės yra smerkiami be jokio tyrimo, manau, kad mano pasirodymas „Makbete“ atitrauktų dėmesį nuo sunkaus mano kolegų scenoje ir už jos darbo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius