-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niekas neužkirto kelio Johno Lennono ir Yoko Ono santykiams: nepaisė šeimos ir draugų nuomonės

Dauguma su pasididžiavimu prisimena legendinę grupę „The Beatles“, kuri praeitame amžiuje drebino topų viršūnes. Po kelių metų grupė iširo, todėl atsirado ne viena teorija, kuri teigė, jog dėl šios baigties kalta Johno Lennono mylimoji Yoko Ono (86). Tačiau prisiminimai rodo, kad jie vienas kitą beprotiškai mylėjo, todėl nepaisė nei buvusių sutuoktinių, nei draugų bei šeimos nuomonės.
Johnas Lennonas ir Yoko Ono
Johnas Lennonas ir Yoko Ono / „Scanpix“ ir Vida Press nuotr.

Nekyla abejonių, kad „Let It Be“ atlikėjas ir menininkė Y.Ono turėjo intensyvius santykius. Poros bendravimo daugelis net nepalaikė, todėl jiems nuolat reikėjo atlaikyti karčią šeimos bei draugų kritiką. Nepaisant sunkių išbandymų ir nuolatinių kivirčų, jie vis tiek liko kartu.

Romaną slėpė nuo sutuoktinių

Menininkė su „The Beatles“ vokalistu susitiko 1966 m. lapkričio mėnesį Londone. Sostinės galerijoje moteris eksponavo savo meno kūrinius. Akimirksiu jie vienas kitą pradėjo fiziškai ir emociškai traukti, o romanas prasidėjo netrukus po pirmojo susitikimo. Iš pradžių Y.Ono net neįtarė, kas yra žymusis dainininkas ir nebuvo per daugiausiai sužavėta jo sėkme. Net nekreipė dėmesio, kad grupė buvo žinoma visame pasaulyje. Tiesa, dažnai nuslepiama, kad slaptu romanu įsimylėjėliai išskyrė net dvi santuokas.

„Scanpix“ nuotr./Johnas Lennonas ir Yoko Ono
„Scanpix“ nuotr./Johnas Lennonas ir Yoko Ono

Kai tik abu susipažino ir dainininkas susižavėjo menininke. Jis finansavo vieną iš jos meno pasirodymų ir pradėjo mėtyti seksualinias užuominas apie moterį savo kūryboje. Širdis visada nori to, kas jai priklauso. Galiausiai, po nuolatinių slėpynių nuo sutuoktinių, Jh.Lennono žmona Cynthia juos abu pagavo besiglamonėjančius lovoje. Su pirma žmona dainininkas išsiskyrė ir netrukus Yoko Onno susilaukė pirmagimio. Deja, bet vaikelis dėl persileidimo neišgyveno. Vėliau pora susilaukė sūnaus Juliano.

Ar Yoko Ono išardė „The Beatles“?

Niekas negali paprieštarauti, kad menininkė padarė dramatišką įtaką visam garsaus atlikėjo gyvenimui. Pora susituokė 1969 m. kovo 20 d. ir po mažiau nei metų grupė „The Beatles“ iširo. Dauguma fanų buvo įsitikinę, kad tai ne sutapimas. „Mes abu su Johnu sugriovėme vienas kito karjeras, kai pradėjome susitikinėti. Nors tuo metu mes to tikrai nesiekėme“, – apie gandus dėl grupės iširimo kalbėjo menininkė.

„Scanpix“ nuotr./Johnas Lennonas ir Yoko Ono
„Scanpix“ nuotr./Johnas Lennonas ir Yoko Ono

Y.Ono skatino dainininką imtis kitų muzikos stilių vietoj to, kad liktų prie įprastų hitų kūrimo. Todėl net nekelia nuostabos atsiradęs gerbėjų nepasitenkinimas dėl akivaizdžių Jh.Lennono pokyčių. Dar daugiau nepasitenkinimo sulaukė ir laikas, kurio dainininkas nemokėjo planuoti. Menininkė pasakojo, kad atlikėjas su ja norėjo praleisti kiekvieną minutę, netgi sekdavo ją iki vonios, kad galėtų būti kartu. Nauja priklausomybė paliko labai mažai laiko susitikti su grupės nariais, o kai šie bandė su juo pasišnekėti, jis tapdavo piktas ir susierzinęs.

Jie neturėjo tobulos santuokos

Nors vienas kitą jie mylėjo, tačiau tai dar nereiškė, kad dainininkas buvo atviras ir ištikimas. Pati menininkė paskatino asistentę May Pang susitikinėti su jos vyru. Tiesa, 18 mėnesių santykių beveik niekas nepalaikė. Taip Y.Ono pasielgė po to, kai pora nuolatos pradėjo pyktis, o priklausomybė nuo žmonos pradėjo erzinti. Dėl to ji pati suorganizavo romaną, kurio tikslas buvo atitraukti jį nuo jos ir suteikti jam laimę. M.Pang manė, kad žmona dainininkui praplovė smegenis, todėl jis ir nusprendė ją palikti.

Vida Press nuotr./Johnas Lennonas ir Yoko Ono
Vida Press nuotr./Johnas Lennonas ir Yoko Ono

Po išsiskyrimo su asistente Jh.Lennonas vėl pradėjo bendrauti su menininke. Nepaisant visų sunkumų, tapo aišku, kad pora vienas kitą nuoširdžiai mylėjo ir turėjo stiprų ryšį, kuris išliko net po tragiškos atlikėjo mirties 1980 m. Pagerbdama vyro atminimą Y.Ono suorganizavo paminklą „Strawberry Fields“ Niujorko Centriniame parke, vėliau jo garbei atidarė ir muziejų. Moteris buvo ir yra priežastis, dėl kurios niekada nemirs dainininko atminimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius