-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 14

„NY Times“: Dar nematėte „Squid Game“? Štai ko nepraleidote

Jei priklausote daugumai, tikriausiai jau matėte „Netflix“ eksperimentinę dramą, korėjiečių hitu tituluojamą „Squid Game“, bet jei esate vienas tų laimingųjų (arba nesivaikote madų), štai šiek tiek apie tai, ko nepraleidote.
„Squid Game“
„Squid Game“ / Vida Press nuotr.

Pirmiausia – apie akį traukiančias, nors ne tokias ir įdomias dekoracijas bei kostiumus, už kurių nuotraukų soc. tinkluose, net ir patiems to nenorint, akis, tikriausiai, užkliuvo. Laiptai kaip iš garsiųjų M.C.Escherio piešinių ir išdidinti vaikų žaidimų aikštelių objektai drauge su vienspalviais sportiniais kostiumais ir atgrasančiomis kaukėmis labai primena distopinius „The Prisoner“, „Tarnaitės istoriją“ ir tą patį „Netflix“ „Money Heist“. Akivaizdu, kad nuo pat premjeros rugsėjo 17 d. serialas buvo pasiruošęs tapti bent jau memu.

(Apie antrą „Squid Game“ sezoną dar neskelbiama, tačiau lažintis, jog tęsinio nebus būtų taip pat neprotinga, kaip pasitikėti kuo nors žaidžiant stikliniais rutuliukais tame pačiame seriale.)

Jame taip pat gausu žaidimų elementų, kas, pasirodo, labiausiai ir sudomino mano paauglius. Pagrindiniai istorijos herojai, tikri nelaimėliai įkurdinti atokioje saloje, yra priverčiami žaisti kruopščiai apgalvotas, bet mirtinas vaikystės žaidimų, kurių dalis pažįstama ir Vakarų kultūroms, o kiti, toks kaip squid game būdingas tik Korėjoje, versijas. Formuojasi ir keičiasi sąjungos; žaidėjai atskleidžia tikruosius savo ketinimus; pralaimėtojais iškart žiauriai atsikratoma. Šeši žaidimai, ištempti per devynias serijas, sužadina tiek populiarių realybės šou – kaip „Išlikimas“, tik su ginklais – tiek grynai kinetinius malonumus, sukeliamus per televiziją rodomų sporto varžybų ir esporto turnyrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius