-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutiniai Sasekso hercogų, kaip aukšto rango narių, mėnesiai: kada įvyks oficialus pasitraukimas?

Kitas mėnuo taps paskutiniu princui Harry ir jo sutuoktinei Meghan Markle, kuomet jie dar bus laikomi aukšto rango karališkosios šeimos nariais. People.com poros atstovas patvirtino, kad jau kovo 31 d. įsigalios prieš kelias savaites karalienės Elizabeth II patvirtintas susitarimas su Sasekso hercogais.
Meghan Markle, princas Harry
Meghan Markle, princas Harry / Vida Press nuotr.

Nuo balandžio 1 d. Sasekso hercogai princas Harry ir Meghan Markle nebeturės atstovų Bakingamo rūmuose. Vietoje to jie bus reprezentuojami jųdviejų Jungtinėje Karalystėje įkurto labdaros fondo.

„Hercogas ir hercogienė laiką dalys tarp Jungtinės Karalystės ir Šiaurės Amerikos, – sakė jų atstovas. – Jie ir toliau artimai bendradarbiaus su dabartinėmis jų globojamomis organizacijomis, visus metus dalyvaus renginiuose Jungtinėje Karalystėje ir Britų Sandraugos valstybėse, Sasekso hercogai taip pat tęs jų nepelno siekiančios organizacijos įkūrimo darbus. Informacija apie tai bus paviešinta vėliau.

Iš esmės jųdviejų darbų tikslai išliks nepakitę – jie ir toliau rūpinsis Tautų Sandrauga, bendruomene, jaunimo įgalinimu ir psichinė sveikata.“

Praėjus 12 mėnesių bus atliktas priimto susitarimo vykdymo įvertinimas, kurį atliks karališkoji šeima.

„Kadangi šiam darbo modeliui ir tokiai finansinei nepriklausomybei precendento nėra, karališkoji šeima ir Saseksai susitarė dėl pirmojo metinio patikrinimo, siekiant įsitikinti, kaip šio susitarimo laikosi visos jame dalyvaujančios pusės“, – tęsė atstovas.

Tuos 12 mėnesių, kaip rašo People.com, Harry išsaugos majoro, leitenanto ir eskadrilės vado titulus, tačiau jis nebesinaudos garbės kariniais laipsniais. Šie titulai kitam asmeniui nebus perleisti tol, kol nesibaigs metus trunkantis bandomasis laikotarpis.

Vis dar diskutuojama, ar Meghan ir Harry galės naudotis terminu „karališkasis“ (angl. royal). Informacija apie tai bus atskleista Sasekso hercogams pristačius naują labdaros organizaciją, kuri, remiantis pranešimais užsienio spaudoje, turėjo vadintis „Sussex Royal, the Charity Foundation“.

Princas Harry su sutuoktine išsaugos „HRH“ (Karališkųjų didenybių) statusus, tačiau aktyviai jais nesinaudos. Jie ir toliau bus žinomi kaip Sasekso hercogas ir hercogienė.

Nesikeis ir princo Harry pozicija eilėje į karališkąjį sostą – jis išliks šeštas.

15min primena, kad šių metų pradžioje Sasekso hercogai pranešė norintys palikti karališkąją šeimą. Šiam jų sprendimui pritarimą davė karalienė. Kaip praneša Bakingamo rūmai, buvę hercogai nebenaudos aukšto rango karališkųjų titulų ir negaus valstybinių lėšų karališkoms pareigoms vykdyti

„Ketiname nebebūti „aukšto rango“ karališkosios šeimos nariais ir dirbsime, kad taptume finansiškai nepriklausomi, bet toliau visiškai palaikysime Jos Didenybę Karalienę“, – jau anksčiau buvo sakoma Bakingamo rūmų paskelbtame pranešime.

„Po daugelio mėnesių apmąstymų ir vidaus diskusijų pasirinkome atlikti tokį perėjimą šiais metais, pradėdami kurti pažangų naują vaidmenį šioje institucijoje, – tuomet pridūrė sutuoktiniai. – Dabar planuojame derinti savo laiką tarp Jungtinės Karalystės ir Šiaurės Amerikos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius