-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjos grupė BTS turi milijoninę gerbėjų armiją: muzikos ekspertų prilyginami „The Beatles“

Jeigu dar negirdėjote apie BTS, pats metas apie juos sužinoti. Ši Pietų Korėjos vaikinų grupė pamažu užkariauja pasaulį. Savo gerbėjų būriu vaikinai galėtų būti lyginami su „One Direction“ ar net „The Beatles“. Grupė sėkmingai pasaulyje skleidžia K-pop muzikos žanrą, kuris jau tuoj pradės veržtis ir į Lietuvos radijo stotis.
Grupė BTS
Grupė BTS / „Scanpix“ nuotr.

Praėjusią savaitę vaikinų grupė išleido naujausią muzikos albumą „Map of the Soul: Persona“. BTS gerbėjai internetu nupirko net 3 mln. albumo kopijų dar prieš jam pasirodant.

Tačiau grupė debiutavo daug anksčiau. 2013-aisiais ji išleido dainą „No More Dream“, kuri vėliau pasirodė ir pirmajame albume „2 Cool 4 Skool“. Šis kūrinys padėjo grupei pelnyti kelis metų naujo atlikėjo titulus, įskaitant 2013 m. „Melon“, „Golden Disc“ bei 2014 m. Seulo muzikos apdovanojimus.

Su kiekvienu pasirodžiusiu albumu BTS sulaukė tik didesnio gerbėjų dėmesio. BTS albumas „Love Yourself: Tear“, kuris buvo išleistas 2018-ųjų gegužės mėnesį, tapo jų niša į pasaulinę sėkmę. Albumas debiutavo „Billboard“ geriausiųjų šimtuke. Tai tapo ne tik geriausiu grupės pasiekimu Vakarų rinkoje, bet ir pirmuoju K-pop albumu, kuris atsidūrė JAV topuose. Metų gale vaikinų grupė albumų pardavimų skaičiumi nusileido tik Eminemui.

Penktadienį naujausią savo muzikinį klipą „Boy With Luv“ pristačiusi grupė pasiekė „Youtube“ peržiūrų per 24 valandas rekordą. Vos per 24 valandas vaizdo įrašas peržiūrėtas 74,6 mln. kartų ir nemažu skirtumu aplenkė visus prieš tai buvusius rekordininkus. Kai kurių gerbėjų teigimu, „YouTube“ dėl per didelio peržiūrų skaičiaus buvo netgi užstrigusi ir norintiems peržiūrėti vaizdo klipą rodė klaidą. Prie tokio peržiūrų antplūdžio galėjo prisidėti ir tas faktas, kad BTS muzikiniame klipe pasirodė retas svečias – amerikiečių dainininkė Halsey.

Vaizdo klipą galite pamatyti čia:

VIDEO: BTS (방탄소년단) '작은 것들을 위한 시 (Boy With Luv) feat. Halsey' Official MV

K-pop žanro grupėms didelis narių skaičius yra įprastas reiškinys. BTS nėra išimtis – grupę sudaro laimingasis septintukas: Kim Nam Joonas (24 m.) (slapyvardis – RM), Jeon Jeong-gukas (21 m.) (slapyvardis – Jungkook), Kim Seok Jinas (26 m.) (slapyvardis – Jin), Min Yoon Gi (26 m.) (slapyvardis – Suga), Jung Ho Seokas (25 m.) (slapyvardis – J-Hope), Park Ji Minas (23 m.) (slapyvardis – Jimin), Kim Tae Hyungas (23 m.) (slapyvardis – V).

„Scanpix“ nuotr./ Grupė BTS ( iš kairės Kim Taehyung (V), Min Yoon-gi (Suga), Kim Seok-jin (Jin), Jeon Jung-kook (Jungkook), Kim Nam-Joon (RM), Park Ji-min (Jimin), Jung Ho-seok (J-Hope)
„Scanpix“ nuotr./ Grupė BTS ( iš kairės Kim Taehyung (V), Min Yoon-gi (Suga), Kim Seok-jin (Jin), Jeon Jung-kook (Jungkook), Kim Nam-Joon (RM), Park Ji-min (Jimin), Jung Ho-seok (J-Hope)

Grupė BTS galutinai susiformavo 2013-aisiais. Pirminis grupės pavadinimas kilęs iš korėjietiškos frazės „Bangtan Sonyeondan“ (liet. neperšaunami skautai).

2017-aisiais, kai atlikėjai tapo populiariais tarp anglakalbių, jie pakeitė pavadinimo reikšmę į „Beyond the Scene“ (liet. „Už scenos“). Anot vaikinų, tokia grupės pavadinimo reikšmė jų kūrybai suteikia daugiau galios ir individualumo.

BTS vaikinai naudodamiesi savo populiarumu neretai kalba ir apie pasaulyje svarbias temas – psichinę sveikatą ir aplinkosaugą. Jų muzika taip pat orientuota į kitas reikšmingas temas – meilę ir pagarbą sau, pasitikėjimą savimi. Viena populiariausių dainų „Idol“ būtent tam ir skirta. „Žinau, kas esu, žinau, ko noriu, aš niekada nepasikeisiu. Tu negali sustabdyti mano meilės sau“ , – dainuoja vaikinai.

VIDEO: BTS (방탄소년단) 'IDOL' Official MV

BTS gerbėjai save vadina „ARMY“ – šis pavadinimas tiesiogiai nereiškia armijos, tačiau gausa tikrai prilygsta jai. Grupės gerbėjai pasižymi ne tik stipriu palaikymu, bet ir labai dideliu tarpusavio bendravimu.

„ARMY“ nariai susiburia iš viso pasaulio ir vieni kitiems verčia naujienas ir interviu, dalijasi juokingais vaizdeliais, piešia grupės narius ar kuria apie juos istorijas. Visgi, didelė gerbėjų gausa reiškia ir dramas bei perdėtą palaikymą. Grupės gerbėjai išsiskiria labai aršiais komentarais prieš tuos, kurie BTS vertina neigiamai.

Bendrai kalbant apie K-pop žanro atlikėjus, jie visi yra labai patrauklūs jaunimui. Šis muzikos žanras nėra vien tik dainavimas ar puikūs pasirodymai. Žanro atlikėjai beveik visada turi tobulą odą, liekną kūną, stulbinančius plaukus ir nepaprastą mados pojūtį. Tačiau fizinė išvaizda nėra viską lemianti. Kiekviena detalė turi susidėti į vizualinį estetiškumą, kuris yra malonus ne tik gerbėjų ausims, bet ir akims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius