-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siriją kamuojant kariniam konfliktui prezidento Basharo al Assado žmona Asma mėgaujasi prabanga

Pastaruoju metu netyla kalbos apie įvykius Sirijoje, o šios Artimųjų Rytų šalies prezidentas Basharas al Assadas jau pustrečių metų susiduria su raginimais trauktis iš posto. Jo žmonai Asmai al Assad pasaulio dėmesį prikaustę įvykiai šalyje, atrodo, nė motais – ji ir toliau mėgaujasi prabangiu gyvenimu, prie kurio yra įpratusi, rašo „The Daily Mail“.
Asma al Assad
Asma al Assad / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gražuolė Asma a Assad (38 m.) gimė ir užaugo Londone, turtingų sirų šeimoje – jos tėvas yra kardiologas Fawazas Akhrasas, o motina Sahar – buvusi Sirijos diplomatė. Dėl pomėgio gyventi prabangiai Asmą al Assad užsienio žiniasklaida jau praminė šių dienų Marija Antuanete – tuo metu, kai Sirijoje vyksta kruvini neramumai, ji švaisto pinigus dizainerių drabužiams, vakarietiškiems maisto produktams ir kitoms prabangos prekėms.

Dėl pavojų moteris nė kiek nesibaimina – ji saugiai ir ramiai gyvena nuo bombų apsaugančiame bunkeryje. Pirmoji Sirijos ponia taip pat nekreipia dėmesio į tai, kad nuo nuo 2011 metų Sirijoje žuvo daugiau kaip 100 tūkst. žmonių, beveik 2 mln. sirų pabėgo iš šalies, o tėvynėje pasilikę priversti gyventi skurde ir baimėje. Priešingai, Asma al Assad dideliais kiekiais užsakinėja vakarietiškus maisto produktus savo trims vaikams, kad jie kuo geriau ir įvairiau valgytų, o apsipirkinėjimas prezidentienei yra tarsi terapija. „Asma mėgsta apsipirkinėti ir tai daro, kad prasiblaškytų nuo chaoso, kuris tvyro aplink ją“, – sakė vienas šaltinis.

Kad Asma al Assad išvengtų streso, jos galimybės žiūrėti Vakarų žiniasklaidą yra griežtai kontroliuojamos – pirmoji Sirijos ponia susierzina, kai pamato neigiamus reportažus apie savo sutuoktinį.

Užsienio žiniasklaida atkreipia dėmesį, kad didžiausi prezidentienės išlaidavimai sutampa su žiauriausiomis žudynėmis šalyje. Pernai nutekėję elektroniniai laiškai atskleidė, kad kaip tik tuo metu, kai suintensyvėjo brutali Basharo al Assado kova su sukilėliais, iš vienos Londono parduotuvės Asma al Assad užsisakė baldų bei sietynų net už 270 tūkst. svarų sterlingų (1,09 mln. Lt).

Asma al Assad, kaip ir priklauso prezidento žmonai, užsiima labdaringa veikla, tačiau tai dažnai atrodo gana keistokai. Pavyzdžiui, vieną kartą atvykusi į jaunimo centrą Asma al Assad susirinkusiems vaikams pranešė, kad centras uždaromas dėl lėšų trūkumo. Tai išgirdę vaikai pradėjo verkti, o Asma – juoktis... Pasirodo, moteris juokavo ir norėjo pažiūrėti, kokia bus vaikų reakcija.

Asma al-Assad ir Basharas al-Assadas
Asma al Assad ir Basharas al Assadas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius