Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Alytaus rajone vėl leidžiama auginti kiaules

Alytaus rajono buferinėje kiaulių maro zonoje, po beveik pusantrų metų draudimo, leidžiama savo reikmėms auginti kiaules. Kiaules galės auginti 7 iš 11 seniūnijų gyventojai.
Kiaulės
Kiaulės / 123rf.com nuotr.

Prieš pusantrų metų dėl afrikinio kiaulių maro (AKM) rajone paskelbta ekstremali padėtis, kuri kol kas neatšaukta. Gyventojai buvo priversti išskersti savo kiaules.

Dabar viename ūkyje leista laikyti ne daugiau nei 10 kiaulių. Paršelius galima įsigyti tik iš tų teritorijų, kuriose AKM nebuvo nustatytas. Jie turi būti suženklinti ir turėti veterinarijos pažymėjimą. Gyventojai, norintys auginti kiaules, leidimus privalės gauti iš veterinarijos tarnybos ir laikytis nustatytų biosaugos reikalavimų.

„Tie biosaugos reikalavimai yra tokie: tvartas, vartai į tvartą ir mėšlidė turi būti aptverti arba turi būti aptverta visa teritorija; tvarte turi būti įrengtas dezomatas ir pasirūpinta, kad pašaliniai asmenys nepatektų į tvartą, kuriame laikomos kiaulės. Yra ir kitokių apribojimų – negalima šerti kiaulių virtuvinėmis maisto atliekomis, žalia žole ir runkelių lapais – visi pašarai turi būti termiškai apdirbti“, – vardijo Alytaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Romas Černius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius