Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Surplys tikisi, kad jau kitą savaitę atsinaujins lietuviškų kiaulių eksportas į Lenkiją

Lietuvos žemės ūkio ministras Giedrius Surplys tikisi su Lenkijos žemės ūkio ministru Janu Krzysztofu Ardanowskiu susitarti dėl lietuviškų kiaulių eksporto į kaimyninę šalį. Anot jo, draudimas eksportuoti mūsų kiaules į Lenkiją gali būti atšauktas kitą savaitę. Abiejų šalių žemės ūkio ministrų susitikimas įvyks penktadienio vakarą Berlyno parodoje „Žalioji savaitė“.
Giedrius Surplys
Giedrius Surplys / LRVK/ Dariaus Janučio nuotr.

„Lūkesčiai geri, nes signalai rodo, kad Lenkijos ministras atšauks tą draudimą. Pirmadienį jis buvo atsiuntęs geriausią Lenkijos veterinarą į Lietuvą, tai jie kartu su mūsų Valstybine veterinarijos tarnyba aptarė, kaip tai galėtų atsinaujinti. Gal reikės papildomų patikrų atlikti, padėti vieną kitą papildomą parašą, tačiau iš principo visi signalai rodo, kad turbūt kitą savaitę tas draudimas bus atšauktas“, – parodoje „Žalioji savaitė“ žurnalistams sakė G.Surplys.

Tiesa, kokių nuostolių patiria Lietuvos kiaulių augintojai, jis teigė nežinantis.

„Kol kas mūsų kiaulių augintojų asociacija taip ir neįvardino, kiek tiksliai patiria nuostolių, bet faktas, kad kiekviena prastovos diena kažkiek kainuoja, tai dar truputėlį reikės pakentėti. Aš viliuosi, kad kitą savaitę turėsiu gerų žinių“, – kalbėjo G.Surplys.

Pernai gruodį Lenkija uždraudė iš didžiosios Lietuvos dalies importuoti kiaulieną ir kiaules, kurios auginamos antroje afrikinio kiaulių maro zonoje – ten, kur yra kritusių nuo maro šernų.

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį su Lenkijos premjeru Mateuszu Morawieckiu telefonu aptarė situaciją dėl lietuviškos kiaulienos ir kiaulių importo draudimų. Šią savaitę dvišalės prekybos gyvomis kiaulėmis reikalavimus bei sąlygas su Lenkijos kolega aptarė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Darius Remeika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius