Tiesiogiai
RINKIMŲ NAKTIS su 15min: Prezidento rinkimai II turas 2024 | Nausėda ar Šimonytė?

Kauno rajone vykstančioje jubiliejinėje parodoje „Ką pasėsi“ – 311 įmonių ir 200 gamintojų

Kovo 26–28 d. Aleksandro Stulginskio universitete vyksta Tarptautinė žemės ūkio paroda „Ką pasėsi... 2015“. Tai dvidešimtoji pavasarinė ir iš viso keturiasdešimtoji paroda rengiama universitete.
Žemės ūkio paroda
Žemės ūkio paroda / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Ką pasėsi... 2015“ dalyvauja 311 firmų ir organizacijų, apie 200 smulkiųjų augintojų, gamintojų, amatininkų. 16 firmų atvyks iš užsienio – Lenkijos, Vokietijos, Latvijos, Didžiosios Britanijos.  Parodos dalyviai laukia svečių iš 18 pasaulio šalių.

Gausiausia parodoje bus žemės ūkio technikos ekspozicija. Jos reikmėms parengto 29 600 kv. m asfaltuotos dangos ploto neužteko. Dalis technikos ekspozicijų įsikurs ant vejos. Žemės ūkio technikos ekspozicija kartu su praėjimais užims 31 800 kv. m plotą.

Gausios ir įvairiapusės naujausias technologijas, fermų įrangą ir produktus gyvulininkystei demonstruojančios ekspozicijos. Vis daugiau firmų pristato naujoves vandentvarkos ir šilumos ūkio įrangos srityse, didėja trąšų ir augalų apsaugos priemonių pasiūla.

Vis daugiau firmų pristato naujoves vandentvarkos ir šilumos ūkio įrangos srityse, didėja trąšų ir augalų apsaugos priemonių pasiūla.

111 firmų, teikiančių įvairias paslaugas, pristatančių naujausias technologijas ir produktus žemės ūkiui įsikurs parodos paviljonuose.

Norinčių turėti ekspozicijas po stogu buvo gerokai daugiau nei telpa stacionariame 2 400 kv. m paviljone. Teko pastatyti laikiną 1 500 kv.m dydžio paviljoną.

10 išskirtiniausių parodos eksponatų yra apdovanojami parodos „Ką pasėsi...“ medaliais ir diplomais.

Iš aštuoniolikos pretendentų į garbingus apdovanojimus, kompetentinga eksponatų vertinimo komisija išrinko septynetą eksponatų iš žemės ūkio technikos, vieną iš biologinių preparatų, vieną iš gyvulininkystės technologijų ir vieną žemės ūkio paslaugų srities.

Dar penki eksponatai bus apdovanoti Žemės ūkio ministerijos diplomais. Apdovanojimų įteikimo ceremonija vyks pirmąją parodos dieną (kovo 26 d.) 15 val. paviljono Nr.1 iškilmių aikštelėje. Iškilminga parodos pradžia vyks minėtoje vietoje kovo 26 d. 10 val.

Kaip ir kasmet, parodos lankytojų laukia ypač gausi šviečiamoji programa. 42 seminarai apima pačias įvairiausias temas, nuo geros patirties sklaidos iki Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metais programos.

Gausu ir bendresnių temų, gvildenančių nevyriausybinių organizacijų kūrimo, šilto būsto ar ūkio valdymo programas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius