Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kinija sako pradėjusi pirkti daugiau JAV žemės ūkio produktų

JAV ir Kinijai šią savaitę Šanchajuje atnaujinus tiesiogines derybas dėl prekybos, Pekinas ketvirtadienį pareiškė pradėjęs pirkti daugiau JAV žemės ūkio produktų.
Kinija ir JAV
Kinija ir JAV / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kinijos įmonės jau nuo liepos vidurio kreipiasi į JAV tiekėjus ir su jais tariasi dėl žemės ūkio produktų, įskaitant sojas, medvilnę, kiaulieną ir sorgą, pirkimo, per eilinę spaudos konferenciją pareiškė prekybos ministerijos atstovas spaudai Gao Fengas.

Bendrovės „jau įsigijo tam tikrus žemės ūkio produktų kiekius“, pridūrė jis.

Pekino ir Vašingtono atstovai šią savaitę Šanchajuje aptarė tarp dviejų didžiausių pasaulio ūkių verdantį prekybos karą, nuo kurio pradžios šalys jau nustatė importo muitus daugiau kaip 360 mlrd. JAV dolerių vertės viena kitos prekėms.

Gegužę, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas užsipuolė Pekiną dėl neva išsižadamų įsipareigojimų, derybos nutrūko, tačiau jau kitą mėnesį JAV valstybės vadovas ir Kinijos prezidentas Xi Jinpingas pasiekė susitarimą dėl prekybos paliaubų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas

Prieš šią savaitę įvykusį derybų ratą D.Trumpas pareiškė, kad Pekinas turėjo pradėti pirkti amerikietiškus žemės ūkio produktus, tačiau neparodė „jokių ženklų, jog tai daroma“.

„Tai ir yra problema su Kinija, jie tiesiog nevykdo pažadų“, – pridūrė jis.

Šanchajuje šią savaitę susitikę derybininkai aptarė, kodėl nutrūko ankstesnės derybos ir suplanavo būsimas derybas, pareiškė reporteriams Gao Fengas.

„Šis konsultacijų ratas buvo atviras, veiksmingas ir konstruktyvus“, pažymėjo jis.

Abi šalys „rugpjūtį aktyviai tarpusavyje konsultuosis, kad galėtų tinkamai pasirengti tiesioginiams konsultacijų vadovų susitikimams rugsėjo mėnesį“, pridūrė ministerijos atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius