Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kooperatyvų kūrimo skatinimas – menkas

Dabartinė situacija labai nežymiai skatina ūkininkus steigti kooperatyvus, nes kai kuriais atvejais prisijungus prie kooperatyvo ūkininkui didėja mokesčiai, rašo „Verslo žinios“.
Žemės ūkis
Žemės ūkis / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Negaliu sakyti, kad dabartinė situacija trukdo steigti kooperatyvus, tačiau ji tikrai neskatina to daryti. Stambiems ūkiams, ypač auginantiems grūdus, yra paprasčiau, nes jie visi yra PVM mokėtojai, jiems mokestis nedidėja. Smulkiems ūkiams, kokių Lietuvoje labai daug pieno gamybos srityje, burtis į kooperatyvus dažnai tikrai neapsimoka, nes kooperatyvo paslaugos jau teikiamos taikant PVM. Ūkininkai skaičiuoja paprastai. Kam jiems mokėti dar ir 15 proc. pajamų mokestį, jei gali mokėti tik 5 proc. Kooperatyvo mokesčiai yra tris kartus didesni. Jei skaičiuotume taip primityviai, jam prisijungti neapsimoka“, – tvirtino kooperatyvo „Viduklė“ vadovas Erikas Butnorius.

Grūdų augintojų asociacijos vadovas Ignas Jankauskas teigė, kad mažesni mokesčiai kooperatyvams galėtų iš esmės pakeisti situaciją, o dabar į kooperatyvus jungtis nori tik stambieji ūkininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius