Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos veterinarijos tarnyba: AKM užsikrėtusių šernų rasta 90 proc. šalies teritorijos

Afrikiniu kiaulių maru (AKM) užsikrėtusių šernų iki šiol aptikta daugiau nei 90 proc. Latvijos teritorijos, pranešė Latvijos maisto ir veterinarijos tarnyba, ragindama kiaulių augintojus griežtai laikytis atsargumo priemonių.
Kiaulės
Kiaulės / 123rf.com nuotr.

Vien tik šiais metais Latvijoje užfiksuoti 223 šernų užsikrėtimo AKM atvejai, ši mirtina šernams ir kiaulėms liga nustatyta nedidelėje fermoje netoli Lietuvos esančiame vakariniame Durbės rajone, kurioje buvo auginamos 52 kiaulės.

Tarnyba taip pat praneša, jog šią savaitę AKM užkratas buvo nustatytas keliose nedidelėse kiaulių fermose Lenkijoje, Slovakijoje, Rumunijoje, Bulgarijoje.

Pirmasis AKM atvejis Lietuvoje buvo užfiksuotas 2014 metų sausį, Latvijoje – tų pačių metų birželį, o po to – Estijoje.

Šios žmonėms nepavojingos ligos pirmieji atvejai Baltijos valstybėse buvo aptikti visų jų rytiniuose rajonuose – Baltarusijos ir Rusijos pasienyje radus nuo AKM nugaišusių šernų.

Nuo šios ligos nėra priešnuodžių ar vakcinos. Vienintelis žinomas būdas užkirsti kelią ligos plitimui yra masinis užkrėstų galvijų skerdimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius