Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nepaisant išaugusių kainų, sėklų pardavimai didėja

Daržininkams mėgėjams bei ūkininkams baigiant sėją, prekybininkai pastebi, kad šiemet sėklų pardavimai auga, nepaisant apie 15 proc. išaugusių jų kainų. Be kita ko, prognozuojama, kad sėklos kitąmet brangs dar.
Paukštis
Laukai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak prekybininkų, šiemet sėklų bus parduota daugiau nei pernai, kadangi jomis prekiauta ne tik prekybos centruose, bet ir kitose parduotuvėse, kuriose per karantiną prekyba buvo sustojusi. Šiemet, kitaip nei pernai ir užpernai, sėklomis prekiauja ir specializuotos, namų apyvokos, statybinių, sodo ir daržo prekių bei kitos parduotuvės.

Visgi kai kurie prekybos tinklai sako, kad jų sėklų pardavimai šiek tiek sumenko, o sėklų tiekėjai pastarųjų trijų pavasarių pardavimų lyginti nenori – jie skirtingi dėl pandemijos, išaugusių kainų, sėklų trūkumo rinkoje bei šalto pavasario. Tačiau visi sutaria dėl vieno – kainos šiemet brango iki 15 proc., o kitąmet brangs dar labiau.

„Visi 2020-2022 metų sezonai labai skirtingi: ir pardavimai skirtingi, ir įnoriai skirtingi, ir aplinkybės tai lemiančios“, – BNS teigė agrofirmos „Sėklos“ Sėklų skyriaus vadovė Liucija Kunigiškytė.

Pardavimai augo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius