Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

NŽT tikrins, ar A.Skaistys teisėtai naudojasi valstybine žeme

Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) pavedė Vilniaus rajono skyriui atlikti žemės sklypo, esančio Didžiųjų Lygainių kaime, Vilniaus rajono savivaldybėje žemės naudojimo patikrinimą dėl galimai neteisėtai vykdomos ūkinės veiklos. Apie tai trečiadienį pranešė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos komunikacijos vadovas Liutauras Ulevičius.
Audrius Skaistys
Audrius Skaistys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dėl Kultūros paveldo departamento (KPD) direktoriaus pavaduotojo Audriaus Skaisčio, konservatorės Gintarės Skaistės sutuoktinio, naudojamos valstybinės žemės valdančiųjų „valstiečių“ atstovas Mindaugas Puidokas anksčiau kreipėsi į penkias šalies institucijas. Jis prašė įvertinti, ar A.Skaisčio veiksmai buvo teisėti, taip pat – spręsti jo atitikties užimamoms pareigoms klausimą.

Portalas Delfi.lt rašė, kad šalia Skaisčių sklypo Vilniaus rajone Mažųjų Lygainių kaime prie Ilgučio ežero užfiksavęs užimtą žemę – valstybinėje žemėje yra daržas, kuriame auginamos daržovės, auga vaismedžiai, stovi aviliai.

A.Skaistys portalui neneigė, kad šalia jų sklypo esantis daržas yra valstybinėje žemėje, bet tvirtino, jog tai padaryta šalia gyvenančio jo tėčio iniciatyva.

Anot Delfi.lt, konservatorius teigė valstybinės žemės atlaisvinti neskubėsiantis tol, kol nepasirodys NŽT tyrimo rezultatai, įrodantys, kad pažeidimai iš tiesų yra padaryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius