Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pieną gali tiekti dar aštuonių Alytaus rajono kaimų ūkininkai

Po padangų gaisro Alytuje vėl tiekti pieną leista dar aštuonių Alytaus rajono kaimų ūkininkams. Apribojimai panaikinti Navickų, Butrimiškių, Butkūnų, Dubėnų, Dubių, Taukotiškių, Paplanskų ir Junonių kaimuose, pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT). 
Pienas
Pienas / Vida Press nuotr.

Šiuose kaimuose ištyrus žaliavinio pieno, žolės, želmenų, taip pat vaisių ir daržovių mėginius, taršos sunkiaisiais metalais, dioksinais ar kitomis kenksmingomis medžiagomis nenustatyta.

Tačiau tiekti pieną perdirbėjams bei jo naudoti savo reikmėms vis dar negali devynių rajono kaimų – Miklusėnų, Užubalių, Kriaunių, Raudonikių, Genių, Karklynų, Kelmanonių, Vytautiškių ir Rutkos – ūkininkai. Jie nuo gaisro židinio nutolę apie 1,5-8 kilometrus.

Gaisro paveiktoje teritorijoje esančių kaimų gyventojams ir ūkinių gyvūnų laikytojams ir toliau draudžiama ganyti ūkinius gyvūnų lauke, šerti parašais, kurie nebuvo apsaugoti nuo aplinkos taršos. Ūkininkai, turintys pasiruošę pašarų iš žolės, nušienautos ir užterštos teritorijos, neturi jų naudoti gyvulių šėrimui, kol neatlikti šių pašarų mėginių tyrimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius