Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rokiškio gyventojai palaiko ūkininkus – 2 tonos pieno nemokamai išdalintos daugiau kaip per tris valandas

Penktadienį rajono ūkininkai paskelbė, kad vasario 11-13 dienomis, nuo 9 iki 12 val., Rokiškyje, automobilių stovėjimo aikštelėje prie „Topo centro“, jie rengia pieno dalinimo akciją. Tuo suskubo pasinaudoti gyventojai.
Rokiškyje dalintas pienas
Rokiškyje dalintas pienas / www.grokiskis.lt nuotr.

Šeštadienį likus pusvalandžiui iki 9 val., aikštelėje jau būriavosi žmonės. Jie nepaisė šlapdribos ir smarkaus vėjo. Net apie 11 val. eilė nemažėjo, joje nuolat stovėjo po kelias dešimtis žmonių. Užrašai skelbė, kad pienas atvežtas iš Dalios Lūžienės-Malijonienės ūkio, pamelžtas 6 val. ryto, atšaldytas iki 5 laipsnių, riebumas – 4,3 proc.

Iš cisternos pienas buvo pilstomas į atsineštą tarą. Kai kurie atsinešė net po penkis 5 litrų talpos butelius. Ūkio savininkė bendravo su žmonėmis, pasakojo, kaip laikyti šį produktą, kaip iš jo pagaminti kitus maisto produktus.

Rokiškio rajono ūkininkų sąjungos vadovas Mindaugas Petkevičius dalijo atmintines apie ekologiško pieno naudą ir receptus, kaip susirauginti pieną, susispausti sūrį, pasigaminti varškę.

Savaitės pradžioje vykusiame rajono ūkininkų sąjungos išplėstiniame tarybos posėdyje buvo siūlymas nemokamai dalinti pieną, tačiau tuomet organizuoti akciją atsisakyta, nes esą ji neturėtų didelės įtakos pieno perdirbėjams. Ar pozicija šiuo klausimu pasikeitė? M. Petkevičius sako, kad šiomis dienomis daugelyje Lietuvos vietų vyksta tokia akcija, o rokiškėnai prie jos prisideda.

Sekmadienį ir pirmadienį pieną atveš kiti ūkininkai – tai Almantas Šedys ir Alvydas Mackus.

Žmonės mielai palaiko žemdirbius. Kai kurie pieną pasiima ne už dyką – paaukoja tam tikrą sumą. Kas eurą, kas penkis. Pasak organizatorių, pasitaikė tokių, kurie po 10 ir 20 eurų paaukojo neimdami pieno, nes mato, kaip „maudomi“ žemdirbiai.

2 tonos natūralaus pieno išdalintos daugiau kaip per tris valandas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius