Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 25 /14:14

Rusija ruošia naują „staigmeną“ Lietuvai

Rusijos veterinarijos tarnyba ketina uždrausti gėlių ir augalų importą iš kai kurių Europos valstybių, tarp jų minima ir Lietuva.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Agentūrai „Interfax“ šaltinis iš tarnybos „Rosselchoznadzor“ nurodė, kad importo draudimai būtų taikomi gėlėms ir kitai augalų produkcijai iš Vokietijos, Čekijos, Slovakijos, Italijos, Lenkijos, taip pat Lietuvos ir Latvijos. Priežiūros tarnyba draudimą argumentuoja tuo, jog šių šalių tarnybos išduoda sertifikatus gėlėms iš Nyderlandų ir tai „negarantuoja jų saugaus pristatymo į Rusiją“.

Šią savaitę „Rosselchoznadzor“ oficialiai paskelbė, kad gėlės iš Nyderlandų „kelia grėsmę“ Rusijai ir jų importo draudimas yra tikėtinas

Veterinarijos tarnyba nurodo išanalizavusi pažeidimus pristatant krovinius iš Nyderlandų bei aptikusi 606 „objektus“, kuriems buvo taikomas karantinas. Iš jų esą apie pusė buvo Nyderlanduose užaugintos gėlės.

Šaltinio teigimu, tarnyba ruošiasi raštu informuoti minėtų valstybių atsakingas institucijas, kad įves draudimą importuoti į Rusiją gėles, augalus, taip pat ir sėklas, „jei šios šalys ir toliau išduos sertifikatus gėlėms ir kitai augalinei produkcijai iš Nyderlandų“.

„Jei jie to nesilaikys, tarnyba turės pakankamą priežastį įvesti draudimą, kuris galios net ir tuo atveju, jei bus atšauktas maisto produktų importo draudimas“, – tvirtino tarnybos atstovas.

Anot jo, pastaruoju metu į Rusiją atvežtose Nyderlanduose užaugintose gėlėse aptikta parazitų – Tabakinių baltasparnių, Vakarų Kalifornijos gėlių tripsų bei chrizantemas pažeidžiančių Baltųjų rūdžių.

Šią savaitę „Rosselchoznadzor“ oficialiai paskelbė, kad gėlės iš Nyderlandų „kelia grėsmę“ Rusijai ir jų importo draudimas yra tikėtinas.

Rusijos atstovai tikina, kad sprendimas nėra politiškai motyvuotas ir nesusijęs nei su Nyderlandų sprendimu palaikyti sankcijas Rusijai, nei su vykdomu tyrimu dėl prieš metus virš separatistų kontroliuojamos Ukrainos teritorijos numušto Malaizijos lainerio. Juo skrido 298 asmenys, daugiausia – Nyderlandų piliečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius