Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Seimo komitetas kreipėsi į prezidentą ir Vyriausybę dėl Lenkijos ūkininkų protesto

Seimo Kaimo reikalų komitetas kreipėsi į prezidentą ir Vyriausybę dėl Lenkijos ūkininkų planų nuo penktadienio blokuoti kelią ties buvusiu Kalvarijos-Budzisko pasienio postu, taip pat dėl grūdų importo iš Rusijos ir Baltarusijos uždraudimo.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Parlamentarai ragina priimti sprendimus dėl žemės ūkio produkcijos ir pašarų importo iš Rusijos ir Baltarusijos  uždraudimo, taip pat teikti įstatymų projektus Seimo pavasario sesijai.

„Lietuva galėtų tapti dar viena Europos Sąjungos valstybe nare, uždraudusia Rusijos ir Baltarusijos žemės ūkio produkcijos ir pašarų importą po to, kai praėjusią savaitę Latvijos Saeima (...) laikinai, iki 2025 metų liepos 1 dienos uždraudė Rusijos ir Baltarusijos žemės ūkio produkcijos ir pašarų importą į Latviją“, – rašoma parlamentarų pranešime. 

Komitetas atkreipė dėmesį į Lenkijos ūkininkų ketinimus nuo kovo 1 dienos blokuoti kelią tarp Lietuvos ir Lenkijos, ties buvusiu Kalvarijos-Budzisko punktu. Taip Lenkijos ūkininkai siekia stabdyti ukrainietiškų grūdų eksportą per Lietuvą atgal į Lenkiją.

Komiteto nariai prašo prezidento, Vyriausybės, užsienio reikalų, žemės ūkio ir susisiekimo ministrų diplomatiniais būdais spręsti susidariusią situaciją, siekiant, kad kelias tarp Lietuvos ir Lenkijos nebūtų blokuojamas.

Prezidentūra teigia kol kas vertinanti situaciją ir nuo platesnių komentarų susilaiko.

„Situacija žinoma, informacija renkama“, – BNS teigė prezidento atstovas spaudai Ridas Jasiulionis.

Seimo Kaimo reikalų ir Ekonomikos komitetai artimiausiu metu organizuos susitikimą su Ukrainos ir Lenkijos ūkininkų asociacijų vadovais ir kolegomis parlamentarais susidariusiai padėčiai pakeisti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius