Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Taivano įmonė atsisakė pirkti lietuviškus grūdus

Taivano įmonė, su kuria derėtasi dėl lietuviškų grūdų eksporto, atsisakė juos pirkti, BNS patvirtino Lietuvos grūdų perdirbėjų ir prekybininkų asociacija.
Grūdai
Grūdai / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Pasak asociacijos prezidento Karolio Šimo, dėl eksporto penkis mėnesius bandyta kalbėti su dviem Taivano įmonėmis. Viena jų grūdus pirkti atsisakė, o kita neatsakė į grūdininkų užklausas. Anot jo, apmaudu, kad iš politikų pažadų teliko tik viešieji ryšiai, bandant šventinti situaciją dėl sugandintų santykių su Kinija.

„Informacija, kad Taivanas nepirks lietuviškų grūdų, mums yra žinoma. Po to, kai Žemės ūkio ir Užsienio reikalų ministerijos verslui Taivano rinką pristatė kaip alternatyvą praradimams Kinijoje, mes padarėme savo namų darbus – susisiekėme su taivaniečių malūnininkų asociacija, mūsų verslo įmonės siuntė pavyzdžius, keitėsi informacija. Tačiau po penkių mėnesių gavome atsakymą, kad mūsų grūdai labiau panašesni į europietiškus grūdus“, – BNS teigė K.Šimas.

„Visame kontekste toks atsakymas kelia šypsenas, nes mes puikiai suprantame, kad Taivanui, kuris importuoja 1,4 mln. tonų kviečių per metus, iš jų apie 90-95 proc. iš JAV, o likusią dalį pavieniais pirkimais iš Kanados bei Australijos, grūdų pirkimas yra ne tik verslas, bet ir saugumo garantas, o lietuviški grūdai niekada netaps amerikietiškais, nes auginami Europoje“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius