Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Tiesioginių išmokų žemdirbiams didėjimas – realus, sako ministras

Lietuvai siekiant, kad tiesioginės išmokos šalies žemdirbiams po 2020 metų siektų visos Europos Sąjungos (ES) vidurkį, žemės ūkio ministras teigia, kad laipsniškas išmokų didėjimas realus.
Giedrius Surplys
Giedrius Surplys / LRVK/ Dariaus Janučio nuotr.

„Laipsniškai didinti tiesioginių išmokų dydį yra pasiūlyta ir ES Bendrosios žemės ūkio politikos po 2020 metų projekte. Manau, realu tikėtis, kad tiesioginės išmokos bus didinamos. Kada tiksliai bus pasiektas 90 proc. ES vidurkio, kol kas sunku pasakyti, nes vis dar sprendžiama, kaip tiksliai ES biudžetas keisis po Jungtinės Karalystės išstojimo iš ES“, – interviu „Lietuvos žinioms“ sakė ministras Giedrius Surplys.

Pasak jo, nederėtų pamiršti, kad Lietuvos žemdirbiai gali pasinaudoti ir kaimo plėtros programomis – ES senbuvių ūkininkams tokios paramos esą skiriama labai mažai.

G.Surplys šią savaitę dalyvavo neformaliame Europos Sąjungos žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų susitikime Vienoje, kur buvo svarstomas ES žemės ūkio finansavimas po to, kai iš Bendrijos išstos Jungtinė Karalystė.

Lietuva, kartu su kitų ES šalių narių vyriausybėmis, siekia išsiderėti didesnį žemės ūkio finansavimą 2021-2027 metais nei pasiūlė Briuselis.

G.Surplys yra sakęs BNS, jogpagal dabartinį EK pasiūlymą 2027 metais Lietuvos žemdirbiams bus mokamos 80 proc. ES vidurkio išmokos.

Lietuvos ūkininkai nuo pat įstojimo į ES naudojasi tiesioginėmis išmokomis ir kaimo plėtros lėšomis pagal Bendrąją žemės ūkio politiką. Šalies ūkininkai argumentuoja, kad gaudami mažesnes tiesiogines išmokas jie pralošia konkurencinę kovą Vakarų Europos žemdirbiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius