Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija pradeda skaičiuoti ūkininkų dėl sausros patirtus nuostolius

Užsitęsusi sausra Vokietijoje pridarė daug žalos šalies žemės ūkio sektoriui, rodo pirminiai regionų skaičiavimai. Kaip skelbia naujienų agentūra dpa, iš kai kurių federalinių žemių gauta informacija rodo, jog ūkininkų nuostoliai jau pasiekė 1,1 mlrd. eurų.
Žemės ūkis
Žemės ūkis / Shutterstock nuotr.

Skelbiama, kad didžiausią žalą patyrė Šlėzvigo-Holšteino žemės ūkininkai, kurių nuostoliai sudaro 422 mln. eurų. Saksonijos valdžia skaičiuoja, jog jų žemėje ūkininkai patyrė 308 mln. eurų nuostolių, Saksonijos–Anhalto nuostoliai siekia 237 mln. eurų, Heseno – 150 mln. eurų.

Pirmadienį taip pat vyko regionų atstovų ir federalinės valdžios susitikimas dėl sausros sukeltų padarinių problemos sprendimo, rašo „Deutsche Welle“. Šiame susitikime Vokietijos žemės ūkio ministrė Julia Klockner paprašė regionų vadovų įvertinti ūkininkų patirtą žalą ir nurodyti reikalingą finansinę paramą.

J.Klockner sako, kad sprendimas dėl galimų išmokų ūkininkams iš federalinio biudžeto bus priimtas nuėmus derlių bei įvertinus patirtą žalą, o tai turėtų įvykti šio mėnesio pabaigoje.

Paskutinį kartą dėl sausros patirtą žalą ūkininkams Vokietija iš biudžeto kompensavo 2003 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius