Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 automobiliai, galintys nustebinti net ištikimiausius markės gerbėjus

Automobilių gamintojai tarpusavyje bendradarbiauja labai dažnai. Keičiasi technologijomis, platformomis, netgi drauge kuria bendrus modelius. Vienas naujausių tokio bendradarbiavimo pavyzdžių – naujoji „Supra Gazoo Racing“ ir BMW Z4, kurti „Toyota“ ir BMW dirbant kartu. Tačiau tokių bendro darbo pavyzdžių yra ir daugiau. Ir kai kurie modeliai – tikri keistuoliai.
Aston Martin Cygnet
„Aston Martin Cygnet“ / Gamintojo nuotr.

Pavyzdžiui, daugiau nei prieš trisdešimt metų „Alfa Romeo“ prislėgė finansiniai rūpesčiai. Bendrovei reikėjo pinigų, kad galėtų pagaminti nediduką hečbeką, skirtą konkurencinei kovai su Vokietijos „Volkswagen“, pagaminusiai beprotiškai populiarų „Golf“ modelį, rašo žurnalas „Road & Track“.

Italai ryžosi bendradarbiauti su „Nissan“, mat įtikėjo, kad tokia partnerystė leis į rinką naujam modeliui išriedėti greičiau ir pigiau. „Alfa Romeo Arna“ pavadinto hečbeko kėbulas buvo gaminamas Japonijoje, tačiau automobilį surinkdavo „Alfa Romeo“ darbuotojai Neapolyje.

Gamintojo nuotr./Alfa Romeo Arna
Gamintojo nuotr./Alfa Romeo Arna

Tarp keisčiausių dviejų gamintojų bendradarbiavimo rezultatų – „Aston Martin“ logotipą turintis gaminys. Tai „Aston Martin Cygnet“ – dviejų durų nedidelis automobilis, kurio priekis papuoštas iš toli atpažįstamomis „Aston Martin“ radiatoriaus grotelėmis.

Automobilis gimė bendradarbiaujant su „Toyota“. Pastarosios gamoje yra „Toyota IQ“ modelis. Nepaisant gerų intencijų, „Cygnet“ nebuvo itin populiarus, o daugelio „Aston Martin“ gerbėjų nuomone – prabangių automobilių gamintojo logotipas ant miesto mažylio atrodė tiesiog keistai.

„Infiniti“ – gerai žinomas ženklas, priklausantis „Nissan“ koncernui. Šiuo ženklu pažymėti visi koncerno „premium“ segmento automobiliai. Visgi nepaisant visureigių karštinės visame pasaulyje, Q raidėmis pažymėti „Infiniti“ modeliai tarp perkamiausių nepatenka.

Gamintojo nuotr./Infiniti QX30
Gamintojo nuotr./Infiniti QX30

„Infini“ nusprendė, kad, norėdami užtikrinti QX30 sėkmę, reikia naujos platformos ir patrauklesnės formos, kad automobilis įtiktų jaunesnio amžiaus pirkėjams. Tačiau užuot pasiskolinę reikiamą platformą iš „Nissan“ (turinčio itin populiarų „Qashqai“ modelį), „Infiniti“ nusprendė dirbti su „Mercedes-Benz“.

Wikipedia.com nuotr./Kia Elan
Wikipedia.com nuotr./Kia Elan

„Kia“ modelių gamoje yra buvęs automobilis, kurio pavadinimas verčia pasikrapštyti galvą – „Elan“. Ir tai jokiu būdu ne klaida – automobilis netgi atrodo, kaip paskutinis britų pasididžiavimo „Lotus“ gamintas „Elan“. Tiesa, slypinti už šių dviejų modelių panašių bruožų, kur kas paprastesnė, nei įsivaizduojate: kai „Lotus“ nusprendė, kad „Elan“ nebegamins, „Kia“ įsigijo gamybos teises ir pratęsė modelio gamybą, tik jau su „Kia“ logotipu ant kėbulo. „Kia Elan“ buvo gaminamas ir parduodamas Pietų Korėjoje iki 1999 m.

Gamintojo nuotr./Volkswagen Routan
Gamintojo nuotr./Volkswagen Routan

„Volkswagen“ savo veiklos istorijoje turi atvejį, kada ėmėsi bendradarbiavimo su JAV gamintojais. Priėmus sprendimą, kad Vokietijos automobilių gamybos koncerne trūksta kažko tokio, kas primintų didelius amerikietiškus vienatūrius, nuspręsta pasiteirauti „Chrysler“, ar modeliui su „Volkswagen“ logotipu galima būtų panaudoti šio gamintojo turimą „Town & Country“ modelį. Šitaip gimė „Volkswagen Routan“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius