-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aplaidumas Rusijoje: pūgoje įstrigę vairuotojai pagalbos nesulaukė 16 valandų

Sausio 2-ąją dieną Orenburge, Rusijos Uralo regione, įvykusi istorija tik dabar iškyla į viešąją erdvę. Kilus pūgai daugiau nei 80 žmonių įstrigo gausiai apsnigtame ir nevalytame kelyje netoli Orenburgo bei buvo priversti ten praleisti net 16 valandų, rašo rferl.org.
Rusijoje sniege įstrigęs automobilis
Rusijoje sniege įstrigęs automobilis / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Vienas tokių – 25 metų Pavelas Gusevas, kuris automobilyje įstrigo kartu su besilaukiančia žmona. Pasak jo, nepadėjo nuolatinis visų skambinimas gelbėjimo tarnyboms, žmonės buvo tiesiog palikti šalčio gniaužtuose. Juos išlaisvinti tarnybos atvyko tik po 16 valandų.

VIDEO: Трагедия на трассе Оренбург – Орск

Per tą laiką mirtinai sušalo vienas žmogus, pagyvenusi moteris patyrė širdies smūgį, o dar 12 žmonių smarkiai nušalo galūnes.

„Kai kurios atsiliepusios operatorės, jaunos moterys, bendravo tiesiog siaubingai. Jos aiškino, kad mes patys kalti, kad įstrigome tame nevalytame kelyje, kad reikėjo sėdėti namuose, kad čia mūsų pačių kaltė“, – piktai tos dienos pokalbius su gelbėjimo tarnybų operatorėmis atsiminė P.Gusevas.

Jo teigimu, kelias nebuvo uždarytas ir jokios tarnybos nepranešė, kad situacija jame tokia bloga. Daugelis incidento dalyvių parašė skundus ir įteikė juos vietinei prokuratūrai.

P.Gusevas žengė dar žingsniu toliau – jis įrašė vaizdo kreipimąsi į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, kuriame pareikalavo kreipti dėmesį ne tik į užsienio reikalus, bet ir į vidines valstybės problemas.

„Kur yra mūsų specialioji įranga? Ar Rusijoje nėra specialių mašinų, kurios galėtų prasiveržti pro sniego užtvaras ir išgelbėti ten įkaltintus ir mirtinai šąlančius žmones?“ – klausė vaizdo įraše P.Gusevas. Šis vaizdo įrašas sulaukė didelio populiarumo Rusijos socialiniuose tinkluose. Ji jau peržiūrėjo beveik pusė milijono žmonių.

VIDEO: Трасса Оренбург-Орск о спасении 2016 год 2-3 января

Socialiniuose tinkluose plinta ir kitų šio įvykio dalyvio pasipiktinimas valdžios veiksmais.

„Mes skambinom, skambinom ir skambinom, – prisiminė Aina Kereitova. – O jie mums žadėjo, žadėjo ir žadėjo. Palaukit dar dvidešimt minučių, dar dvidešimt minučių, dar keturiasdešimt minučių. Galiausiai laukėm šešiolika valandų. Siaubingų valandų“, – sakė A.Kereitova.

P.Gusevas pasakojo, kad žmonės, kurių automobiliai užgesdavo, persėsdavo kartu su kitais į jų automobilius, kad nesušaltų. Savo besilaukiančiai žmonai jis buvo atidavęs visus apklotus, bet galiausiai jie turėjo ieškoti prieglobsčio pas kitus žmones.

Sniego įkalinti žmonės skambindavo vienas kitam, kad įsitikintų, ar vis dar nemiega ir nėra pavojingai sušalę. „Jautėmės taip, lyg mirtis alsuotų mums į nugarą. Kiekviena akimirka atrodė kaip amžinybė“, – pasakojo P.Gusevas.

„Jautėmės taip, lyg mirtis alsuotų mums į nugarą. Kiekviena akimirka atrodė kaip amžinybė“, – pasakojo P.Gusevas.

Žmonės galiausiai ėmė deginti įvairius daiktus, kad bent šiek tiek sušiltų. „Jie metė į ugnį drabužius, apatinius rūbus. Degino draudimo dokumentus, visus popierius, viską, kas dega. Nulupo net apmušalus nuo sėdynių, kad galėtų pasišildyti“, – kraupius atsiminimus dėstė P.Gusevas.

Kai pagaliau atvyko pagalba, žmones nustebino jos įranga. Tai buvo senas traktorius, prie kurio buvo pritvirtinti kelio valymo ašmenys ir sunkvežimis. „Buvo keli pareigūnai sunkvežimyje ir dar keli kelių policijos automobiliai. Taip pat vienas specialiųjų tarnybų atstovas“, – sakė P.Gusevas.

Tiesa, Orenburgo valdžios atstovai oficialiai paskelbė, kad vyko net 157 gelbėtojai, kurie naudojosi 55 gelbėjimui skirtomis priemonėmis.

Šie tvirtinimai dar labiau supykdė tikrą košmarą stingdančiame šaltyje išgyvenusius žmones. „Jokios pagalbos jie nepasiūlė. Tai melas ir nesąmonės“, – piktinosi Ksenia Zinurova.

Jos vyras Eduardas Zinurovas su draugu išėjo ieškoti pagalbos, tačiau pasiklydo pūgoje. 31-erių metų vyras rastas mirtinai sušalęs netoli kelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius