Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ar užvedei automobilį šį rytą?“ (4): naujiems automobiliams šaltis nė motais?

15min kartu su „Lesta“ paskelbė konkursą „Ar užvedei automobilį šį rytą?“. Jo metu siūlėme skaitytojams atsiųsti savo filmukus, kuriuose jie įamžino, kaip jiems sekasi arba nesiseka užvesti automobilius šaltą žiemos rytą.

Nors gali atrodyti, kad didelis šaltis duoda į kaulus tik seniems automobiliams, taip tikrai nėra. Naujiems ir apynaujiems automobiliams šaltis gali būti lemtingas tiek pat, kiek ir senesniems, ypač jei automobilis varomas dyzelinu.

Jeigu ryte neužvedate benzininio automobilio, beveik visas atvejais yra kaltas akumuliatorius. Jį pakeitę, benzininį automobilį užvesite be problemų. Dyzelinu varomų variklių sistema yra sudėtingesnė. Jeigu neveikia degalų filtras, pakaitinimo žvakės, akumuliatorius arba bake teliuskuoja nekokybiškas dyzelinas – užvesti nepavyks.

Ir net jei visos dalys bus tvarkingos, nors vienas gedimas kurioje nors iš išvardytų elementų – užvesti dyzelinio variklio jau nebepavyks.

To puikus pavyzdys – Remigijaus atsiųstas vaizdelis, kuriame jis nesėkmingai bando užvesti savo vos kelerių metų senumo „Volkswagen Sharan“ automobilį.

Greičiausiai Remigijus nepasirūpino gerai veikiančiu akumuliatoriumi ar kitomis dalimis, o gal pagirdė savo automobilį netinkamu dyzelinu.

Kaip sekėsi kitiems skaitytojams užvesti savo automobilius sausio 6–9 dienomis, kai visoje Lietuvoje spaudė didesnis nei 20 laipsnių šaltis, pamatysite vaizdo įraše žemiau.

Dėkojame visiems skaitytojams už atsiųstus filmukus! Kadangi jų sulaukėme daugiau nei pusės šimto, nusprendėme „Lesta Dakar 4in1“ automobilio kosmetikos rinkiniais apdovanoti ne tris, o keturis skaitytojus.

15min iliustr./Konkursas „Ar užsivedei šį rytą?“
15min iliustr./Konkursas „Ar užsivedei šį rytą?“

Konkurso nugalėtojai (apdovanojame tuos, kurie laikėsi konkurso sąlygų ir nurodė savo vardą, automobilio stovėjimo vietovę, lauko temperatūrą ir automobilio markę/modelį.):

Gabrielius iš Vilniaus, kuris palyginti nesunkiai užvedė savo senutėlę „Lada“.

Gediminas iš Vilniaus, kurį apdovanojame už kantrybę vedant „Volvo V50“ – automobilis užsivedė tik iš aštunto karto.

Marius iš Trakų rajono užfiksavo šalčiausią temperatūrą – jo „Range Rover“ prietaisų skydelis rodė -27 laipsnius šalčio. Tačiau tai jo automobiliui nesudarė jokių kliūčių.

Apdovanojame ir dar vieną seno automobilio savininką – Kęstutį iš Šakių rajono, kurio „Mercedes Benz w124“ užsivedė geriau ir sklandžiau negu didelės daugumos skaitytojų automobiliai.

Nugalėtojų prašome susisiekti el. paštu gazas@15min.lt arba parašyti asmeninę žinutę 15min – Gazas „Facebook“ paskyroje.

Dalyvaukite ir kituose 15min konkursuose!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius