Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aston Martin“ atkuria Džeimso Bondo DB5 iš filmo „Auksapirštis“: trūksta tik kulkosvaidžių

Minint klasikinius Džeimso Bondo automobilius, vienas iš jų yra žymiausias. Tai – „Aston Martin DB5“. Šis automobilis įsiminė ne vienam automobilių gerbėjui, kai pirmą kartą pasirodė filme „Auksapirštis“. Vėliau jį rodė filmuose „Kamuolinis žaibas“ ir „Auksinė akis“. Taip pat neseniai šis automobilis pasirodė kino juostose „007 operacija Skyfall“ bei „Spektras“.
Jameso Bondo 1964 m. „Aston Martin DB5“ automobilis
Jameso Bondo 1964 m. „Aston Martin DB5“ automobilis / „Scanpix“ nuotr.

Dabar DB5 kurtas remiantis 1964 m. originalu. Jis bus pertvarkytas bendradarbiaujant „Aston Martin“ ir „EON Productions“, kurios kuria Džeimso Bondo filmus.

„Scanpix“ nuotr./Jameso Bondo 1964 m. „Aston Martin DB5“ automobilis
„Scanpix“ nuotr./Jameso Bondo 1964 m. „Aston Martin DB5“ automobilis

Filme „Auksapirštis“ matyto DB5 viešiesiems pardavimams bus pagaminti net 25 automobiliai. Jie turės veikiančius elektroninius įrenginius, įskaitant apsiverčiančius automobilio numerius. Deja, kulkosvaidžiai ir ežektoriai (vaakuminiai siurbliai) nebus įtraukiami į automobilio komplektaciją.

VIDEO: GOLDFINGER - Bond Car Chase Through Furka Pass in Switzerland

Po gaubtu bus šešių cilindrų 4 litrų variklis su 282 AG, o automobilio didžiausias išvystomas greitis – 148 mylių per valandą (238 km/val.). Įsibėgėjimas nuo 0 iki 60 mylių per valandą užtrunka 7,1 sekundes.

„Mes labai didžiuojamės ryšiu tarp „Aston Martin“ ir Džeimso Bondo. Svarbiausia, kad DB5 išlieka pagrindiniu ir vieninteliu Džeimso Bondo automobiliu net po daugelio metų“, – teigia „Aston Martin“ prezidentas ir generalinis direktorius Andy Palmeris.

„Įsigyti savo „Aston Martin“ jau seniai buvo Džeimso Bondo gerbėjų siekis, tačiau turėti „Silver Birch DB5“ su įdiegtais elektroniniais įrenginiais bei pagamintą pagal aukščiausius standartus toje pačioje gamykloje kaip ir originalūs Džeimso Bondo automobiliai? Tai tikrai yra didžiausia kolekcionierių svajonė“, – sako Andy Palmeris.

Įmonės vadovai teigia – jei klausiate, kiek kainuoja, tuomet tikriausiai negalite įsigyti šio automobilio. „Aston Martin“ DB5 kaina prasideda nuo 3,5 milijono JAV dolerių. Šie automobiliai rinkoje pasirodys jau 2020 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius