-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilių plovykloje subraižė automobilį: ką daryti, kad taip nenutiktų?

Tikriausiai daugelis automobilių savininkų pritars, jog automobilio plovyklą dažniausiai renkasi pagal kelis kriterijus: atstumą ir kainą. Kuo plovykla arčiau – tuo didesnė tikimybė, jog važiuodami pro šalį užsuksime būtent į ją, o jei dar už mažesnę kainą automobilį galima nusiplauti pačiam – nušaunami du zuikiai vienu šūviu. Tačiau ar tikrai šie kriterijai patys geriausi jūsų automobiliui? Ekspertai teigia, jog šykštus ir skubantis dažniausiai moka du kartus.
Automobilių švaros centras „Ainava“
Automobilių švaros centras „Ainava“ / Organizatorių nuotr.

„Tinkama automobilių plovykla, kaip geras odontologas. Dažnai sumoki daugiau, o kartais reikia ir toliau pavažiuoti bei sugaišti papildomą pusvalandį savo laiko, tačiau rezultatu galėsi džiaugtis ilgiau ir nereikės sukti galvos dėl nesklandumų. Tačiau jei sumanysi pataupyti ir pasirinksi pigesnę savitarnos plovyklą – gali būti, jog po kurio laiko teks mokėti dvigubai“, – sako automobilių švaros centro „Ainava“ vadovas Ainis Jaseliūnas.

Taigi, kaip reikėtų tinkamai pasirinkti plovyklą ir į kokius kriterijus būtina atkreipti dėmesį ir ką rinktis, norint išlaikyti gerą automobilio būklę?

Savitarnos ar tunelinė plovykla?

Vis dar vyrauja nuomonė, jog galima puikiai automobilį nuplauti ir pačiam. Nors kiemuose ar soduose automobilius plauna jau retas, tačiau savitarnos plovyklose lankosi daugelis. Kartais atrodo, jog tai kur kas pigesnis būdas gauti tą patį rezultatą, tačiau tai tik mitas.

„Gerai nuplauti automobilio savitarnos plovyklose – neįmanoma. Tam, kad būtų pašalintos visos dulkės ir purvas – būtinas sąlytis su pačiu automobiliu: kempinė, šepetys ar tekstilinė šluostė, kurių pagalba automobilis nuplaunamas itin kruopščiai. Vien stiprios vandens srovės tam nepakas, todėl plaudami automobilį tik su vandens srove paliekate daug nešvarumų, kurie nors ir plika akimi ne visada matomi, lieka ant jūsų automobilio ir gali pakenkti jam, ypač šaltuoju metu, kai automobilis kenčia nuo druskų“, – sako A.Jaseliūnas.

Šepečiai ar tekstilė?

Tie, kas dažnai plauna savo automobilį žino, jog yra didelis skirtumas, kokius šepečius naudoja plovykla: tekstilinius, guminius, poliuretaninius ar plastmasinius.

„Norint išsaugoti puikią savo automobilio būklę, būtina atidžiai rinktis plovyklą. Ne kartą teko girdėti klientus pasakojant istorijas, kuomet nuvažiavę į plovyklą visam laikui sugadina savo automobilį. O dėl to kalti – šepečiai. Labiausiai automobilių kėbulus gadina plastmasiniai ir guminiai šepečiai, kurie itin šiurkštūs ir gali per vieną sykį pažeisti automobilį taip, jog teks poliruoti“, – perspėja ekspertas.

Todėl šiandien geriausia rinktis tekstilines plovyklas, o ypač tas, kurios naudoja mikropluošto audinius, kurie nepažeidžia automobilio kėbulo.

„Būtent tekstilinės plovyklos, kurios naudoja mikropluošto audinius yra pačios tinkamiausios automobiliui. Mikropluoštas – tai poliamido ir poliesterio pluošto junginys, kuris yra plonesnis už visus natūralius pluoštus ir šilką. Naudojant ypatingą technologiją, labai kokybiškas mikropluoštas įaudžiamas į audinį. Toks audinys gali sugerti 7 kartus didesnį kiekį drėgmės negu pats sveria ir yra itin švelnus, tad nepažeidžia jokių paviršių ir daug lengviau pašalina visas dėmes“, – pasakoja A.Jaseliūnas.

Rūgštinės ar šarminės valymo priemonės?

Galiausiai, vienas svarbiausių dalykų, apie kurį dažnai pačios plovyklose nekalba ir pernelyg to nereklamuoja – naudojamos valymo priemonės. Atvažiavę į plovyklą, mes iš tiesų nežinome, su kokiomis priemonėmis bus plaunamas mūsų automobilis. O tai – vienas iš esminių dalykų.

„Savo plovykloje, mes vietoje daugeliui plovyklų įprastų rūgštinių cheminių valymo priemonių naudojame šarmines. Mažai kas žino, bet rūgtinės priemonės gadina gumines, chromuotas ir kitas detales, todėl nors šarminės valymo priemonės yra kelis kartus brangesnės – mes renkamės būtent jas, nes investuojame į kiekvieno kliento gerovę“, – sako ekspertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius