Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Autonominiai automobiliai – ir maisto prekių pristatymui

Nors svarbiausias autonominių automobilių kūrėjų tikslas – pakeisti taksi, tačiau tokie automobiliai gali būti naudojami ir kitiems tikslams. Kaip rašo „Carscoops.com“, atsižvelgdami į tai, „Kroger“ ir „Nuro“ sujungė jėgas tam, kad sukurtų savarankišką bandomąją maisto produktų pristatymo programą.
Autonominis „Kroger“ automobilis
Autonominis „Kroger“ automobilis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tikimasi, kad pradėti teikti tokią paslaugą pavyks jau rudenį, o bandymai turėtų prasidėti netrukus. Dar nėra žinoma, kuriame mieste ši paslauga veiks, tačiau ji leis „Kroger“ pirkėjams pateikti užsakymą per bendrovės „ClickList“ užsakymo sistemą. Tada darbuotojai surinks kliento užsakymą ir sudės jį į vieną iš „Nuro“ autonominių pristatymo transporto priemonių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Autonominis „Kroger“ automobilis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Autonominis „Kroger“ automobilis

Tuomet automobilis pats važiuos į kliento namus, kur pirkėjas galės išsikrauti savo nusipirktas prekes. Automobilis turės dvi atskiras prekių dėtuves.

Klientams bus išsiųstas prieigos kodas, su kuriuo jie galės atidaryti atvykusio automobilio duris. Kai tik prekės bus iškrautos, automobilis važiuos į kitą stotelę arba grįš į parduotuvę.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Autonominis „Kroger“ automobilis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Autonominis „Kroger“ automobilis

Turėdamas 2,8 tūkst. parduotuvių 35 skirtingose valstijose, „Kroger“ yra vienas didžiausių prekybos centrų tinklų JAV. Nebūtų keista, jei pasisekus bandomajai programai, autonominė pristatymo paslauga būtų išplėsta į papildomas rinkas.

„Kroger“ užsiminė, kad tokia „Nuro“ maisto prekių pristatymo platforma bus pigesnis ir patogesnis pristatymo būdas. Ši paslauga taip pat padės „Kroger“ nugalėti tokius konkurentus kaip „Amazon Prime Pantry“, kuris taip pat pristato maisto produktus tiesiai į kliento namus.

Parengė Gintarė Krugelytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius