Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2023 09 13

Autoplius.lt apžvalga: kiek kainuoja populiariausi naudoti automobiliai Lietuvoje?

Gilinantis į naujų automobilių segmente populiariausius Lietuvoje parduodamus modelius viskas kaip ir aišku. Juk visi jie yra nauji. Tačiau su naudotais – istorija jau kita. Jei kur nors perskaitytumėte, kad populiariausias naudotas modelis Lietuvoje yra „Volkswagen Passat“ ar viskas taptų aišku? Turbūt, kad ne. „Passat“ turi net 9 skirtingas kartas, kurių pirmosios gamyba prasidėjo dar 1973 metais.
Šeimyninių automobilių bandymai - „Volkswagen Tiguan“, „Škoda Kodiaq“ ir „Seat Ateca“
Šeimyninių automobilių bandymai / 15min / Dainiaus Cuberos

Todėl tam, kad aiškiau suprastumėte apie kokį konkretų modelį eina kalba, Autoplius.lt suskirstė dažniausiai perkamas naudotas tautiečių transporto priemones pagal amžiaus grupes.

Pirmoji grupė – nuo pusės metų iki 5 metų amžiaus sulaukę automobiliai.

1. „Toyota RAV4“ – ne tik naujų, bet ir apynaujų automobilių segmento lyderis. Šis, paskutinės kartos modelis yra vienas dažniausiai gatvėse sutinkamų naudotų, iki 5 metų amžiaus sulaukusių automobilių. Kaip ir naujas modelis, pastarasis pirkėjus vilioja ne tik puikias sąnaudas ir mažą CO2 turinčiu varikliu, bet ir žemiška kaina, kuri Autoplius.lt portale svyruoja prasideda nuo 25 ir kyla iki 50 tūkst. eurų, priklausomai nuo komplektacijos bei stovio. Šiuo metu šalies parke registruoti 6,9 tūkst. tokių „RAV4“ modelių.

2. „Toyota Corolla“. Nieko turbūt nenustebins ne tik pirma, tačiau ir antra vieta šiame amžiaus segmente. Pastaroji priklauso „Toyota Corolla“. Šiuo metu Lietuvoje registruoti 5,6 tūkst. Iki 5 metų senumo „Corolla“, kaina rinkoje svyruoja nuo 14 iki maždaug 25 tūkst. eurų. Nuo 1997 metų „Toyota Corolla“ priklauso daugiausiai kada nors parduoto automobilio pasaulyje titulas. O 2021 metais parduotų modelių skaičius perkopė 50 mln. Titulą „Corolla“ perėmė iš „Volkswagen Beetle“.

3. „Škoda Octavia“ – dar vienas ne SUV kėbulą turintis automobilis, besimaudantis populiarumo spinduliuose. Šis modelis su 3,9 tūkst. registruotų iki 5 metų amžiaus senumo automobilių šalyje užima garbingą, trečią vietą. Minėto amžiaus Octavia kainos rinkoje svyruoja nuo 7 iki net 30 tūkst. eurų. Jos priklauso nuo gamybos metų, ridos, komplektacijos ir transporto priemonės būklės.

4. „Volkswagen Tiguan“ – pagrindinis „RAV4“ konkurentas rinkoje. „Tiguan“ su 3,6 tūkst. registruotų modelių ne taip stipriai atsilieka nuo trečioje vietoje esančio „Octavia“ modelio. „Tiguan“ kainos Autoplius.lt portale svyruoja nuo 20 iki maždaug 40 tūkst. eurų.

5. „Toyota C-HR“. Na, o populiariausių apynaujų naudotų automobilių „Top 5“ uždaro dar viena „Toyota“. Modelį „C-HR“ šiuo metu yra įsigiję 3,3 tūkst. vairuotojų. Tai – mažesnis „RAV4“ brolis, rinkai taip pat siūlantis puikias hibridinių variklių sąnaudas, mažą CO2 ir prieinamą kainą. Kainos svyruoja nuo 15 iki 30 tūkstančių eurų už techniškai tvarkingą modelį.

Antroje grupėje apžvelgsime šiek tiek vyresnius 6 – 10 metų amžiaus sulaukusius automobilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius