Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Baikerių festivalis Šventojoje: po palapines išvarčiusio škvalo tęsiasi tranki fiesta

Visą savaitgalį Šventojoje pirmą kartą vyksta tarptautinis Paplūdimio baikerių festivalis, į kurį sugužėjo per 700 griausmingų žirgų. Šeštadienio naktį pajūryje siautęs škvalas nusiaubė šventinę teritoriją, tačiau baikeriai netruko grąžinti tvarkos ir tęsia siautulingą fiestą.
Paplūdimio baikerių festivalio akimirkos
Paplūdimio baikerių festivalio akimirkos / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Vienas festivalio organizatorių, Palangos savivaldybėje dirbantis ir pats save baikeriams priskiriantis Vaidas Šimaitis 15min.lt pasakojo, jog šeštadienio naktį šventinė zona buvo sulyginta su žeme.

„Vėjas nunešė visas palapines, viskas atstatyta iš naujo. Aišku, pagadino toks oras, žmonės negalėjo pavažiuot, pylė kaip iš kibiro. Atvažiuojantiems buvo problema, kurie vyko iš Kauno, Vilniaus, Šiaulių, jie atvyko tik šiandien, – pasakojo V.Šimaitis. – Stebėjau šešerių metų prognozes, toks savaitgalis visuomet būdavo saulėtas ir ramus, o šiais metais lyg tyčia. Prieš Jonines savaitgalis visuomet smagus būdavo. Dėl to jį ir pasirinkome, nes per Jonines būna lietus“.

Anot V.šimaičio, vėjo būta tokio stipraus, kad į orą pakilo net ir šaldytuvas.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Paplūdimio baikerių festivalio akimirkos
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Paplūdimio baikerių festivalio akimirkos

Atvyko šimtai baikerių

Į pirmą kartą Šventojoje surengtą baikerių fiestą šį savaitgalį sugužėjo per 700 motociklų mylėtojų. Apie 80 proc. jų iš skirtingų Lietuvos miestų.

„Gal jų tiek nematyti vienoje vietoje, nes vieni išvažiuoja, kiti atvažiuoja. Pravažiuotumėt per Šventąją, visur pilna, ir Palangoje. Tikiuosi, į vakarą gal suvažiuos visi finaliniam koncertui. Tai pirmi metai, nėra ko tikėtis. Tikėjomės 1 000, turime virš 700, tai yra gerai”, – džiaugėsi organizatorius.

Baikeriams Šventojoje siūloma renginių gausi programa. Aikštėje pastatytoje scenoje nuolat vyksta koncertai. Šeštadienį baikeriai kolona vyko į Palangą ir atgal. Popietę surengtos virvės traukimo varžybos, ekstremalus ir kvapą gniaužiantis motociklininkų pasirodymas, vyksta „Mis paplūdimio baikerės 2016“ rinkimai ir kitos atrakcijos.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Paplūdimio baikerių festivalio akimirkos
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Paplūdimio baikerių festivalio akimirkos

Idėja gimė užsienyje

Nuėjome šiuo keliu, nes Skandinavijos pusėje nėra tokio renginio, - sakė V. Šimaitis.

Mintis surengti tokį festivalį pajūryje V.Šimaičiui kilo prieš šešerius metus, viešint panašiuose, tačiau grandiozinio dydžio festivaliuose Vakarų Europoje.

„Yra daug renginių, kurie mokami. San Tropeze vienas didžiausių renginių, susirenka apie 15 tūkstančių motociklų. Austrijoje yra nemokamas, remia miestas, Harlio atstovybė. Yra fiksuotas rekordas – 70 tūkstančių motociklų kolona. Nuėjome šiuo keliu, nes Skandinavijos pusėje nėra tokio renginio. Stebėjome situaciją, šiemet Barselonoje vyko Harlio ralis, daugiausiai susidomėjusių buvo iš Skandinavijos pusės, estai, suomiai, švedai, norvegai.

VIDEO: Baikerių festivalis Šventojoje: galingi motociklai, tranki muzika ir škvalo siautulys

Šiandien ir mes turime suomių, estų, vokiečių, latvių, norvegų, olandų. Kai Olandijai nuvežiau filmuką, pristačiau Palangą, parodžiau, jie sako: „Kodėl mes nežinome, kad yra toks kurortas?“. Vadinasi, blogai dirbame savivaldybėje, nepristatome aplinkinėms šalims. Mėginame reklamuot Pietų Korėjoje, Kinijoj, o aplinkiniai galėtų atvykti ir mus papildyt“, – kalbėjo V.Šimaitis.

Renginio biudžetas siekia 30 tūkstančių eurų, savivaldybė skyrė 10 tūkstančių, kitos lėšos – rėmėjų.

„Esu labai dėkingas merui, kad palaiko, tapo renginio globėju. Mato pliusą tame, kad net ir nestatant vandens parko, ar kažko, gali pritraukt krūvą poilsiautojų, kurie vėliau gal su šeimoms atvyks, tai viešinimas kurorto“, – sakė V.Šimaitis.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Paplūdimio baikerių festivalio akimirkos
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Paplūdimio baikerių festivalio akimirkos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius