-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bentley Mulsanne Speed“ – galingiausias prabangus sedanas jau Lietuvoje

Lietuvoje, oficialioje „Bentley“ atstovybėje, pristatomas išskirtinis automobilis – „Bentley Mulsanne Speed“. Šis modelis tituluojamas galingiausiu ketverias duris turinčiu prabangiu sedanu pasaulyje, rašoma pranešime.
„Bentley Mulsanne Speed“
„Bentley Mulsanne Speed“ / A. Ivanausko nuotr.

„Tai yra aukščiausio lygio automobiliai – britai inžinieriai kaip niekas kitas sugeba atrasti nuostabų balansą tarp dinamiško važiavimo ir komforto. Todėl „Bentley“ modelius vertina įvairūs žmonės, atrandantys jame tas savybes, kurių negali pasiūlyti niekas kitas. Šiandien pristatomas „Mulsanne Speed“ yra geriausias įrodymas, jog labai prabangus sedanas gali teikti daug malonumo ne tik ant galinės sėdynės sėdinčiam žmogui, bet ir jo vairuotojui“, – renginio metu teigė „Bentley“ pardavimo vadovė Lietuvoje Evelina Avina.

Sportiškas požiūris į prabangą

Jo formos neleis suabejoti, jog tai tikras „Bentley“, o kai kurios detalės sufleruoja subtilų gamintojo požiūrį į sportiškumą – pavyzdžiui, unikalūs 21 colio skersmens ratlankiai, nerūdijančio plieno išmetimo sistemos antgaliai bei „Speed“ logotipai. Šie ratlankiai yra pirmieji „Bentley“ istorijoje, kurie yra kryptiniai – net automobiliui stovint atrodo, tarsi jis lengvai judėtų bei būtų pasirengęs sparčiam įsibėgėjimui.

A. Ivanausko nuotr./„Bentley Mulsanne Speed“
A. Ivanausko nuotr./„Bentley Mulsanne Speed“

Blizgios „Mulsanne Speed“ detalės yra tonuotos, taip prabangiam sedanui suteikiama dar daugiau solidumo. Tokius atributus galima rasti ant buferio, radiatoriaus grotelių, ventiliacijos angų sparnų, ratlankių. Lengvai tonuoti yra ir priekinių bei galinių žibintų stiklai.

Interjere „Bentley Mulsanne Speed“ tviska aukščiausios klasės prabanga, o tam tikros detalės, kaip deimantais dygsniuotos sėdynės, šoninių durelių apvadai ar „Mulliner Driving Specification“ apdaila – raižyta pavarų perjungimo svirtis, sportiniai pedalai ir kiti aksesuarai – pabrėžia išskirtinę jo prigimtį.

Efektyvios technologijos

Po automobilio kapotu sumontuotas 6,75 l darbinio tūrio du turbokompresorius turintis V8 variklis, išvystantis 395 kW (537 AG) galią bei 1 100 Nm sukimo momentą, pasiekiamą vos prie 1 750 aps./min. Tai yra galingiausias ketverias duris turintis prabangus sedanas pasaulyje, o lyginant su „Mulsanne“ pusbroliu, „Speed“ versija pasiekia 5 proc. daugiau arklio galių bei 8 proc. didesnį sukimo momentą.

Tokius duomenis generuojantis variklis suteikia įspūdingas dinamines savybes prabangiam ir erdviam sedanui. „Mulsanne Speed“ iki 100 km/val. įsibėgėja per 4,9 sek. ir pasiekia didžiausią 305 km/val. greitį. Aukščiausio lygio technologijos užtikrina ir nedidelę kaip tokios galios automobiliui ekologiją – jis atitinka griežtus „Euro 6“ reikalavimus, o CO2 emisija yra 342 g/km. Vidutinės 2,7 tonos sveriančio modelio degalų sąnaudos – 15 l / 100 km.

Automobilis subalansuotas taip, kad pasiektų nepriekaištingą santykį tarp komforto ir sportiškumo: „Mulsanne Speed“ pasirenkami keturi važiavimo režimai, pritaikyti kiekvieno vairuotojo poreikiams. „Sport“ užtikrina didžiausią malonumą vairuotojui – pakaba tampa kietesnė, automobilis stabilesnis, sukibimas važiuojant didesniu greičiu – aukštesnis. Tuo pačiu pakoreguojama ir vairo dinamika – šis tampa sunkesnis, suteikia didesnį sportiškumo pojūtį.

„Bentley“ važiavimo režimas yra optimalus, gamintojo pasirinktas balansas tarp sportiškumo ir komforto, o „Comfort“ – subalansuotas maksimaliai patogiam ir rafinuotam važiavimui. Pasirinkus „Custom“ režimą, vairuotojas gali automobilį susikonfigūruoti pagal savo poreikius – amortizatorių kietumą, vairo jautrumą ir kitus parametrus.

Pasirinkus bet kurį režimą, „Bentley“ sumontuota efektyvi elektroninė pakabos sistema tęsia savo darbą – ji stebi amortizatorius 50 kartų per sekundę dažniu ir juos akimirksniu daro kietesnius ar minkštesnius priklausomai nuo aplinkos, kelio dangos ir kitų sąlygų.

Suasmeninimo galimybės

„Mulsanne Speed“ automobilį klientas gali individualizuoti pagal unikalius savo norus. 5 575 mm ilgio, 2 208 mm pločio ir 1 521 mm aukščio automobilio kėbulo eksterjero spalvų pasirinkimo paletėje – per šimtą skirtingų tonų, o interjero apdailos pasirinkimų – 11. Interjero detales galima pasirinkti iš 24 skirtingų spalvų bei 13 dviejų tonų atspalvių.

Be didelės spalvinės gamos, šį „Bentley“ individualizuoti galima pasirenkant specialią anglies pluošto apdailą interjere, derančią prie šiuolaikinio „Mulsanne Speed“ charakterio.

A. Ivanausko nuotr./„Bentley Mulsanne Speed“
A. Ivanausko nuotr./„Bentley Mulsanne Speed“

Automobilio eksterjerą užpildo 21 colio skersmens ratlankiai, kurie gali būti nudažyti įvairiais prie kėbulo spalvos derančiais atspalviais. Pirkėjas gali pasirinkti ratlankius iš trijų skirtingų variantų.

Pasirinkus „Mulsanne Speed Premier Specification“, įvairios išorės detalės kaip ratlankiai ar „Flying B“ logotipas bus tonuoti arba poliruoti, o prie automobilio pridėti du išskirtiniai kokybiški skėčiai. Kaip ir kiti „Bentley“ modeliai, „Mulsanne Speed“ gali būti patobulintas „Mulliner“ specialistų, taip suteikiant automobiliui visiškai unikalią išvaizdą ir pabrėžiant esmines galingiausio „Mulsanne“ savybes.

Pradinė automobilio kaina 335 600 JAV dolerių ( 294 925 eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius