Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BMW 330d – idealus liaudies šeimyninis automobilis

1998-2005 metais nuo BMW konvejerių riedėjo 3 serijos modeliai, identifikuojami kodiniu pavadinimu E46. „Trečiukai“ buvo ir yra geriausiai parduodami BMW markės automobiliai pasaulyje – vien per 2003-iuosius buvo parduota daugiau nei pusė milijono 3 serijos modelių. Tai prieš daugiau nei dešimtmetį nubrėžė tikslus ir kitoms markėms, kurios kėlė bei iki šiol kelia konkurenciją 3 serijai.

Tokio populiarumo priežastys – akivaizdžios. Tai – vidutinės klasės prestižinio segmento automobilis, gamintas su 5 skirtingais kėbulo tipais. BMW gamyklose buvo surenkami E46 sedanai, universalai, kupė, kabrioletai ir netgi hečbekai. Negana to, variklių gama buvo ne mažiau įspūdinga: nuo bazinių 1,6 litro iki galingiausių 3,2 litro agregatų, montuotų karščiausiose M3 versijose.

Lietuvoje stipriai paplitę šio modelio dyzeliniai variantai. Lankomiausiame transporto skelbimų portale Autoplius.lt parduodama beveik 300 tokių modelių. Jų sąrašą galite pamatyti paspaudę šią nurodą.

Bene labiausiai geidžiami 3 serijos (E46 kartos) modeliai – 330d. Šie, nuo 184 iki 204 AG turintys BMW automobiliai puikiai suderina daugybę Lietuvos vairuotojų geidžiamų poreikių. Dažnam patiks ne tik puiki jų dinamika ar komfortas, bet ir geras valdymas, padorios praktiškumo savybės.

Tačiau kaip ir kiekvienas automobilis, BMW 330d turi ir tam tikrų trūkumų. Renkantis tokį modelį reikėtų daugiau dėmesio atkreipti į padangų nusidėvėjimą (ar jos dyla tolygiai), elektronikos veikimą bei kėbulo būklę. Dėl ne itin gero atsparumo korozijai iki 2002-ųjų gaminti BMW 3 serijos kėbulai gali būti matę rūdžių, kurias kokybiškai pašalinti dažniausiai būna tiesiog per brangu.

1998-2005 metais gaminti 3 serijos BMW gali įtikti praktiškai bet kokiam vairuotojui. Net ir tam, kurio aukščiausią poreikių piramidės pakopą užima pravažumas. Būtent tokiomis savybėmis pasižymi versijos su „X-drive“ visų varančiųjų ratų transmisijomis.

BMW 330d (E46) automobilio privalumai:

  • patikimas;
  • komfortiškas;
  • gerai valdomas;
  • prestižinis.

BMW 330d (E46) automobilio trūkumai:

  • galimos problemos su galinės ašies sailenblokais;
  • galimas tepalo nuotekis per tarpinį oro aušintuvą;
  • varikliai reikalauja geros priežiūros;
  • modelyje iki atnaujinimo (2002 m.) atsiranda rūdys.

Perkant 330d (E46) reikia atkreipti dėmesį:

  • Ar tolygiai dėvisi galinės padangos;
  • Patikrinti ar tinkamai veikia visi elektroniniai įtaisai;
  • Ar švarus variklio skyrius;
  • Pamatuoti dažų sluoksnio storį.
VIDEO: Autoplius.lt apžvalga: BMW 330d (E46)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius