Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

BMW keičia savo planus dėl elektromobilių ir žada daugybę naujienų

BMW pranešė, kad keičia savo planus dėl elektromobilių. Bendrovė 2 metais spartina savo tikslus ir pristato naujas elektrinių transporto priemonių koncepcijas.
Atnaujintas BMW i3 su talpesne baterija
Atnaujintas BMW i3 su talpesne baterija / BMW nuotr.
Temos: 2 BMW Elektromobilis

Per Vokietijoje vykusį „NEXTGen“ renginį bendrovė BMW teigė, kad iki 2023-iųjų metų planuoja turėti „25 elektrifikuotus transporto priemonių modelius ir tai yra dvejais metais anksčiau, nei planavome.“

BMW generalinis direktorius Haraldas Krügeris pranešime spaudai teigė:

„Mes ketiname greičiau pereiti prie tvaraus mobilumo, o tai reiškia, kad mūsų kompanija greičiau prisitaikys prie ateities pokyčių.

Per pastaruosius dvejus metus mes padarėme daugybę sprendimų, kurie nulėmė, jog esame teisingame kelyje. Iki 2021-ųjų mes padvigubinsime parduodamų elektrinių automobilių skaičių, palyginti su 2019-aisiais.

Be to, mes iki 2023-iųjų – dvejais metais anksčiau nei planavome – pristatysime 25 elektrifikuotas transporto priemones.

Tikimės, kad 2025-aisiais šių transporto priemonių pardavimas pasieks didelį augimą ir mūsų elektrifikuotų transporto priemonių pardavimai kasmet turėtų padidėti vidutiniškai po 30 proc.“

Šios žinios BMW bei elektromobilių mėgėjams turėtų labai patikti, kadangi po paskutinio BMW elektromobilio „i3“, pasirodžiusio 2013-aisiais, buvo ilga tyla. Ir dabar ketinama išleisti keletą naujų elektromobilių.

Šių metų pabaigoje turėtų pasirodyti „Mini Electric“, kitais metais laukiamas elektrinis SUV „BMW iX3“, o 2021-aisiais turi pasirodyti elektrinis sedanas „BMW i4“ ir elektrinis krosoveris „BMW iNEXT“.

Verta atkreipti dėmesį, kad BMW kalba apie „elektrifikuotas“ transporto priemones ir į tą 25-ių modelių sąrašą patenka ir „plug-in“ hibridai, kurie vis dar yra svarbi bendrovės BMW planų dalis.

Kartu su pranešimu apie savo elektrifikavimo planų pagreitinimą, BMW taip pat pristatė ir 3 naujas elektrinių transporto priemonių koncepcijas:

„BMW Vision M NEXT“ sportinį, „plug-in“ hibridinį automobilį. 441 kW (600 AG) variklis, 300 km/h maksimalus greitis, nuo 0 iki 100 km/h įsibėgės per 3 sekundes, „BOOST+“ režimas suteiks papildomos galios, vien tik elektra galima bus nuvažiuoti 100 km.

5-os kartos „Power BEV“ elektromobilį su 530 kW (720 AG) varikliu, kuris nuo 0 iki 100 km/h įsibėgės mažiau nei per 3 sekundes, todėl BMW mano, kad šis jų elektromobilis turėtų būti rimtas konkurentas naujajam „Tesla Roadster“.

Ir trečioji BMW pristatoma transporto priemonė –elektrinis motociklas „BMW Motorrad Vision Dc Roadster“, apie kurio technines specifikacijas kol kas išsamesnės informacijos nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius