Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BMW X5 pardavėjo klaida ar klastotė? Rida skiriasi 200 000 km

Automobilių skelbimų portaluose galima rasti idealių automobilių. Tarkime, 10 metų amžiaus BMW X5, 3l dyzelį, nuvažiavusį vos 120 000 km. Taigi vos po 12 000 km per metus Vokietijos greitkeliais automobiliu, kuris skirtas „lakstyti“. Ar tikrai nekyla nė menkiausia abejonė?
Parduodamo BMW X5 nuotraukos
Parduodamo BMW X5 nuotraukos / Autoplius.lt iliustr.

Tokia informacija atrodytų dar keistesnė pasiklausius Lietuvos automobilių pardavėjų patarimų: dyzelį apsimoka pirkti tik tuo atveju, jei per metus nuvažiuojate 20 000 km ir daugiau. Tad tokia maža BMW rida turėtų kelti rimtų abejonių. O juo labiau Vokietijoje, kur greitkeliu kasdien važiuoti į darbą 100 km yra normalu.

Autoplius.lt iliustr./Parduodamo BMW X5 nuotraukos
Autoplius.lt iliustr./Parduodamo BMW X5 nuotraukos

Skaitytojas Jaroslavas, atsiuntęs šio skelbimo nuorodą, siūlo netikėti stebuklinėmis pasakomis ir įdėmiau pažvelgti į skelbime publikuojamas nuotraukas.

Jame nurodyta, kad 2008 m. gamybos, iš Vokietijos atvežtas BMW X5 nuvažiavęs 120 000 km. Tą patį galima įžiūrėti ir ryškioje prietaisų skydelio nuotraukoje.

Tačiau, o šventas naivume, pasididinus kitą skelbimo nuotrauką, darytą akivaizdžiai kitu metu ir, ko gero, patekusią čia per klaidą, matosi visai kitokie skaičiai. Skirtumas daugiau nei akivaizdus. Pasididinkite šią nuotrauką ir gausite vaizdą, kurį pateikiame šiek tiek žemiau.

Autoplius.lt iliustr./Parduodamo BMW X5 nuotraukos
Autoplius.lt iliustr./Parduodamo BMW X5 nuotraukos

15min primena, kad už ridos klastojimą Lietuvoje numatyta baudžiamoji atsakomybė. Baudžiamojo kodekso 306 (2) straipsnis „Transporto priemonės ridos suklastojimas“ nurodo, kad asmenys, suklastoję transporto priemonės ridą, gali užsitraukti baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dvejų metų. Taip pat pabrėžiama, kad už analogišką veiką atsako ir juridiniai asmenys.

Apie šį atvejį 15min informavo policiją ir portalo Autoplius.lt administraciją.

Autoplius.lt iliustr./Parduodamo BMW X5 nuotraukos
Autoplius.lt iliustr./Parduodamo BMW X5 nuotraukos

TAIP PAT SKAITYKITE: 800 tūkst. km įveikusios „Škoda“ istorija virsta komedija: dabar ji parduodama su 220 tūkst. rida

TAIP PAT SKAITYKITE: Ridos klastojimo atvejis: atvykęs į Lietuvą „Volvo V70“ atjaunėjo 150 tūkstančių km

TAIP PAT SKAITYKITE: Stebuklas ar sukčiavimas? Iš Panevėžio į Vilnių nuvažiavusio „Mercedes“ rida sumažėjo dukart

Autoplius.lt atstovas: tai – didelė problema

Automobilių skelbimų portalo Autoplius.lt komunikacijos vadovas Matas Buzelis teigia, kad tarp parduodamų naudotų ir dažniausiai iš užsienio įvežtų automobilių kartais pasitaiko automobilių su suklastota rida.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Matas Buzelis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Matas Buzelis

„Matydami realybės neatitinkančią informaciją skelbimą dažniausiai blokuojame ir informuojame pardavėją, kad netoleruojame skelbimų su apgaulinga informacija. Kartais apie skelbimus su suklastota automobilių rida praneša pilietiški Autoplius.lt lankytojai.

Kartais (kaip ir šiuo atveju) pats pardavėjų neatidumas atskleidžia apie suklastotus duomenis – tik laiko klausimas, kada kas nors tai pastebės.

Tai yra didelė problema Lietuvoje, per kurią apgaunami žmonės netinkamai įvertina galimas eksploatacines išlaidas ar įsigyja automobilį, kuris nemalonius gedimus, kaip kokius siurprizus, pateikia anksčiau laiko.

Policijai pareikalavus duomenų apie pardavėją, bendradarbiaujame ir pateikiame jiems reikalingą informaciją. Ridos klastojimo problemą išspręsti yra be galo sudėtinga, nes sunku nustatyti, kas tiksliai ją suklastojo“, – komentavo Matas Buzelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius