Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Bus tvarkomas kelias į Adolfo Ramanausko-Vanago tėviškę

Artėjant partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago 100-ųjų gimimo metų sukakčiai susizgribta, kad kelias iki vieno iš ryškiausių pokario Lietuvos rezistencinių kovų veikėjų gimtinės yra blogos būklės ir nepravažiuojamas. Lazdijų rajono savivaldybė ketina spręsti susidariusią situaciją.
Adolfas-Ramanauskas-Vanagas
Adolfas-Ramanauskas-Vanagas / Akcijos organizatorių nuotr.

Savivaldybės atstovai kartu su Būdviečio seniūnijos seniūnu lankėsi A.Ramanausko-Vanago gimtinėje – Bielėnų kaime.

Pasak Būdviečio seniūnijos seniūno Arūno Kundroto, kelio, vedančio į Ramanauskų sodybvietę, pravažiavimo sąlygos sudėtingos ypač lietinguoju metų periodu. Keliose kelio atkarpose vanduo neatslūgsta ir dėl bebrų patvenkto kanalo, kuriuo turėtų nutekėti vanduo. Taigi, kelio priežiūra gana sudėtinga, ypač tada, kai gausiai lyja.

Rajono savivaldybės meras Artūras Margelis, įvertinęs kelio būklę, teigė, jog bus ieškoma įvairių būdų, kaip pagerinti privažiavimą prie sodybvietės. Jei tik leis oro sąlygos, tikimasi kelią sutvarkyti kiek įmanoma greičiau, kad minint Adolfo Ramanausko-Vanago 100-ąsias gimimo metines kuo daugiau Lazdijų rajono savivaldybės gyventojų bei svečių galėtų apsilankyti vieno iš žymiausių rezistencijos karininkų tėviškėje, kur švenčiant garbingą jo jubiliejų bus įprasmintas šio Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio gynybos pajėgų vado, brigados generolo atminimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius